Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Kendi göbeğini kendin keseceksin

Kendi göbeğini kendin keseceksin

Lige kötü başlayan ve alt sıralarda bulunan takımlar galibiyetler almaya başlayınca kendimizi bir anda düşme hattının içinde bulduk.

Denizli karşısında maçın bazı bölümleri hariç iyi bir oyun sergileyemedik, çok isabetsiz pas yapıyoruz.  Taç rakip oyuncuya nasıl atılabilir? Oyuncuların maç bitse de evimize gitsek düşüncesinde olduğu bir ilk yarı izledik.

İkinci yarıya daha istekli başladık, pres ve iyi pas yaptık, mükafatını da attığımız gol ile aldık.  Öne geçtikten sonra bir süre durduk, bereket versin aklımız başımıza çabuk geldi, pres yaparak topu kazandık ve ikici golü bularak rahat bir nefes aldık.

Özgüven için bu galibiyet çok önemliydi. 6 puanlık değil 10 puanlık bir maç oynadık.

4 takımın küme düşeceği ligde, rakiplerinin alacağı sonuçlara güvenmeyeceksin. Denizli karşısında olduğu gibi “Kendi göbeğini kendin keseceksin” 

Sıralamada bize rahat bir nefes aldıran bu galibiyet için, İlhan Palut ve oyuncularına teşekkür ediyorum.

KUPADAN ELENDİK

Penaltılarla Beşiktaş’ a yenildik. Kabul edelim Beşiktaş her yönü ile bizden üstün oynadı, Bu gayet doğal, Beşiktaş bu.

Yenilmeye asla eleştirim yok, bizim rakiplerimiz Fenerbahçe-Galatasaray ve Beşiktaş değil. Ancak eleştirdiğim nokta, Yaklaşık 130 dakika Beşiktaş’ lı oyuncular ayakta kalırken, Konyaspor’ lu oyuncuların yorgunluğu.

Kondisyon eksikliğimiz tam anlamı ile ortaya çıktı. Oyuncularımız da penaltıları yorgunluk sebebi ile kaçırdı. İlhan Palut’ un penaltı atacak oyuncuları sonradan oyuna aldığı futbolculardan seçmesi isabetli olacaktı.

YERSİZ, ZAMANSIZ

Hafta içinde Abdürrahim Albayrak açıklamalarda bulundu; “İrfan Can, Galatasaray’a gelmeyi çok istedi. Galatasaraylı olduğunu söyledi. 

Biz verebileceğimiz maksimum parayı söyledik. Üzerine çıkamayız dedik. Hiçbir zaman bir oyuncuya odaklanmadık.

Benim elimde ne fotoğraflar var ama paylaşmıyorum, kimseye de vermedim. Mert Hakan’ın. Hatta ofisimde gece 02:00’de boynuma sarılıp ağlayıp giden Vedat’ın”

Sormazlar mı adama, Albayrak; düğün değil, bayram değil bu açıklamaları yersiz ve zamansız neden yapıyorsun?

Üstelik kamuoyu hala VAR kayıtlarını açıklamanı beklerken. Bu şekilde hareket ederek büyük Galatasaray camiasına zarar verdiğinin farkında mısın?

KÜFÜR POLEMİĞİ

Üzülerek ifade ediyorum, birçok yönetici, teknik heyet, futbolcu ve taraftar zaman zaman küfür ediyor.

Kim küfür ediyorsa şiddetle kınıyorum, ancak kendini ifade edemeyen insanlar küfür eder.

Fenerbahçe-Galatasaray maçında ki küfür polemiği gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Beyaz Tv Yorumcusu Ahmet Çakar Yayına Bağlanan Galatasaray yöneticisine, “Teknik adamınız, futbolcularınız, yönetiminiz günlerdir Fenerbahçe taraftarların derbi de söylediği küfürleri konuşuyor. 

Mağdur edebiyatını yapıyor kendinizi ahlaklı göstermeye çalışıyorsunuz. Peki, teknik adamınız Fatih Terim bir Kaç hafta önce küfürlerden dolayı sahadan atılmadı mı, bu yüzden Fatih Terim haftalarca ceza yemedi mi? 

Arda'nın soyunma odasında bar bar bağırarak etiği küfürler hakkında neden konuşmuyorsunuz?” diye soruverdi.

DERBİ TARTIŞMASI HALEN DEVAM EDİYOR

Erman Toroğlu: "Fenerbahçe İyi oynamış veya kötü oynamış onların bileceği iş. Ama burada apaçık görünüyor ki top ayaktan çıktıktan sonra çizgi çekiliyor. 

Çok büyük operasyon yapıldı. Haftalardır yapılan bu maç yine yapıldı ve Fenerbahçe'nin hakkı yenildi. Bu Ligde aleyhine en çok düdük çalınan en çok hakkı yenilen takım kesinlikle Fenerbahçe’dir,

Emin olun böyle devam ederse yakında futbol izleyecek kimseyi bulamazsınız. 

Çünkü kimse artık tiyatro İzlemek İstemiyor." Demesine çok şaşırdım. Bu ifadeleri en son hatta hiç duymayacağım kişi Erman Toroğlu idi.

50 YILDA BİR OLUR

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesi, Erol Bulut'un yardımcılığını yapan Volkan Demirel açıklamalarda bulundu. "Geçen yıl derbide bir istisna yaşandı. 20 yılda bir, belki 50 yılda bir olur bu. Bundan sonra böyle bir şey olmayacak. Fenerbahçe olarak yine bir seri yakalayacağız.

Fenerbahçeliler bu takıma güvenmeye devam etsin. Ben bu takımı, havasını biliyorum. Fenerbahçe taraftarı rahat olsun, hafta sonu onlar için bayram olacak,

İki takım dışarıdan 11 adam toplasa yine biz kazanırız. Türkiye'nin en büyük derbisi Fenerbahçe - Galatasaray maçlarıdır. Bunu dünya söylüyor” diye bir açıklama yaptı.

Fenerbahçe idaresinde bu kafaya sahip kişiler olduğu müddetçe bir elli yıl daha Galatasaray’ ı yenemez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR