Çağatay Gödeş

Çağatay Gödeş

Kazanamıyorsan Kaybetme

Kazanamıyorsan Kaybetme

Ligin alt sıralarında ki takımların kazandığı hafta da, Kasımpaşa ile haftanın kapanış maçına çıktık. Rakip süper ligde fazlaca gol pozisyonu veren ama aynı oranda gol pozisyonuna da giren bir ekip. Ben kafamda maçı oynadığım da gollü beraberlik diye düşündüm. İlk yarı hücum anlamında yine çok zorlandık. Takım savunma oyununu çok iyi oynar iken, hücum oyununda da bir o kadar plansız oynuyor. Bunda elimizde ki kadro kalitesi de büyük etken. Form olarak düşen bir Kravest ve golcü özellikleri fazla olmayan bir Cikalleshi var. Son haftalar da formda olsa da sezon sonuna kadar idare edebilecek bir isim değil Cikalleshi. Sekidika ise boş alanlar bulunca etkili olan bir isim ama bizim oyun yapımız ona bu şansları vermiyor. Orta saha da ise uzun zamandır kazanmaya çalıştığımız bir Milosevic var. Bildiğimiz Milosevic den fazlasi ile uzak kendisi. Hoca kazanmak istiyor ama bu kadar şans takıma eksi yazar. Artık yerini Amar Rahmanovic'e bırakması lazım.

Shengelia ise benim gözümde hiç bir zaman ilk 11 oyuncusu olmadı. Ondan hamle oyuncusu olarak daha fazla katkı alırız. O da kötü bir sezon geçiriyor. Elimizde skoru getirebilecek iki isim var. Bugün ikisi de kenarda başladı. Kravets ve Zymer Bytyqi. Kravets form düşüklüğü yüzünden kenarda olması doğru karar. Zymer ise savunma zaafiyeti yüzünden ve yorulan defanslara karşı etkili olması yüzünden kenarda olması çok doğru. Çünkü hocamızın elinde çok az bir malzeme var. Zymer sonradan oyuna girince çok daha etkili oluyor. Yine öyle oldu. Golü bulmak isteyince hoca hemen Amar ve Zymer Bytyqi'i oyuna soktu.

Zymer soldan harika ortası ile uzun zamandır vasatları oynayan Kravets'i topla buluşturdu ve harika bir gol geldi. Belki bu gol bize tekrar sene başında ki Kravets'i çağırır. Bu golle öne geçtik. Tam üç puan bizim derken Sehiç'in autu tehlikeli bölgeye atması ve rakibin on saniyede kalemize gelmesi ile son dakika golü ağlarımızda gördük. Üç puan gelecek iken birazcık konsantrasyon düşüşü ile bir puana razı olduk. Golde Amir'in rakibi kovalamaması çok dikkatimi çekti. Rakip önünde al ver yaparken oda tv başında ki bizler gibi izledi. Savunmamıza ayrı bir parantez açıyorum. Özellikle Abdülkerim övgüyü hak ediyor. Böyle devam ederse bize iyi bir gelir sağlayacak. Sağlık olsun diyor ve ileri ki haftalar için Konyaspor'umuza başarılar diliyorum.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Çağatay Gödeş Arşivi
SON YAZILAR