Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Kaymakam, Belediye Başkanı ve Başsavcıya teşekkür, yeni Adliye Sarayı bir başka bahara

Kaymakam, Belediye Başkanı ve Başsavcıya teşekkür, yeni Adliye Sarayı bir başka bahara

Zaman zaman yazılarımda bahsediyorum, Seydişehir Sosyo-ekonomik, kültürel, sportif, eğitim ve ekonomisi ile Konya ilçelerinin lideridir.

On, on beş yıl öncesine göz attığımız da Ereğli ve Akşehir ön planda yer alırken, günümüzde ise şehirleşme ile büyük ve modern bir kent görünümü veren Seydişehir’ in ilk sırada yer aldığını ziyaret edenlerin ağızlarından duyduğum için rahatlıkla ifade edebiliyorum.

5 YILI AŞTI

Geçen hafta, “Hükümet Konağı programa alındı, Adalet Sarayı NE OLDU” başlıklı bir yazı kaleme almıştım.

Seydişehir’ de ki adliye binasının geçmişine kısa bir göz attığımızda,

1994 yılında zamanın kendisini çok yakından tanıdığım ve büyük saygı duyduğum Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Kabadayı' nın gayretleri ve girişimleri ile zamanın en modern Adliye Binası Seydişehir’ e kazandırıldı.

Seydişehir Adliye binası modern yapısı, büyüklüğü ile o tarihlerde bölgenin ihtiyacına fazlası ile cevap veriyordu.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi merkezi konumunda bulunduğu için Beyşehir ve Bozkır ilçeleri ve bağlı birimleri de Seydişehir Adliyesine bağlı.

Geçen zaman içinde mevcut yapı ile ihtiyaca cevap verebilen Adliye binası günümüzde ise ağırlaşan iş yükü, artan Hâkim, Savcı ve personel sayısı buna ilaveten, bölgede artan nüfus ve büyük bir cezaevinin ilçeye kazandırılması sonucu ihtiyaca cevap veremez hale geldi.

2016 yılının sonlarına doğru bu durumu gören Adli erkan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ile birlikte yeni bir Adalet Sarayı yapılması konusunda gerekli girişimleri yapmış olumlu sonuç almıştı.

Mevcut Otogar’ ın yanında bulunan 15.000 metrekarelik alan yeni Adalet Sarayı binası yapılması için 25.2.2017 tarihinde tahsis edildiği kamuoyu ile paylaşılmıştı.

2017 yılının ikinci ayından bugüne 5 yıl geçmesine rağmen Adliye binası ile ilgili bir gelişmenin olmaması, acaba vaz mı geçildi sorusunu zihinlerimize getirdi.

Doğal olarak kamu adına,

Hükümet Konağının 2022 yılı programına alınması sevindirici,

Peki ya; 5 yıl geçmesine rağmen Adalet Saray NE OLDU? Diye sormuştum.

SEVİNDİRİCİ GELİŞME

09.03.2022 tarihinde Kaymakam Deniz Pişkin sosyal medya sayfasından şu bilgiyi paylaştı¸

Belediye Başkanımız Mehmet Tutal ve Seydişehir Cumhuriyet Başsavcımız Durmuş Ali Karakoca ile birlikte Adalet Bakan Yardımcımız Sn Yakup Moğol’u ziyaret ederek ilçemize yeni bir adliye binası kazandırılması gerektiğiyle ilgili talebimizi dile getirdik.

Sayın Bakanımıza sorunlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan ve nezaketlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum”

Kaymakam Pişkin, Belediye Başkanı Tutal ve Başsavcı Karakoca’ nın konuyu sahiplenmesi, takip etmesi, yetkililerle görüşmesi sevindirici. Emeklerine teşekkür ediyorum.

ANCAK

Edindiğim bilgiye göre Adliye binası yapımları tüm Türkiye de bir emirle iptal edildi. İptal gerekçesi, büyük ve görkemli hakim savcı odaları yerine daha küçük odaların yapılması.

Yeni adliye binası yapımı 2022 yılı yatırım programında yok, yapılması gereken ise bu yıl iyi bir çalışma yapılarak 2023 yatırım programına aldırmak. Mevcut durum bu.

Kaymakam, Belediye Başkanı ve Başsavcıya” emekleri için teşekkür ediyorum.

ANCAK, yeni Adliye Sarayının bir başka bahara kaldığını da hatırlatmak istiyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR