Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Kaybedenin çok üzüleceği bir maçın kazananı olmadı

Kaybedenin çok üzüleceği bir maçın kazananı olmadı

Ligin 8. Haftası zirve mücadelesi için Konya ve Alanyaspor’ un karşılaşmasına sahne oldu. 13 puanda ve namağlup Konya ve son 4 maçında 10 puan toplayan ve 13 puanda bulunan Alanyaspor kozlarını paylaştı. 

Kaybedenin çok üzüleceği bir maç olduğu için, iki takımda gayet temkinli başladı. Bu arada maçın duygusal yönleri de varfı, kaleci Serkan ve Teknik direktör Korkmaz gibi.

Konya seyircisi centilmendir, kaleci Serkan’ a aleyhte yapılan tezahürat yanlış. Taraftar’ ın uzun zaman Konya ya hizmet eden Serkan’ ı alkışlaması gerekirdi.

Alanya yakın komşumuz, her zaman başarılı olmasını isterim. Geneldeki durumuna ve sahadaki oyuna baktığımız zaman çok iyi bir takım. Korner atışında Amır Hadzıahmetovıc’ in kafa vuruşunda direkten dönen topumuz hariç, iyi pres yaparak, ilk yarı boyunca nerede ise hiç açık vermediği gibi öne de geçebilirdi.

Gol atanın kazanacağı bir maç düşüncesinde iken 49. Dakikada ki korner atışında Fatih Aksoy düzgün bir kafa vuruşu ile takımını öne geçirdi. 0-1

Golden sonra takım biraz hareketlense de Alanya açıkları çok iyi kapatan bir takım olduğu için etkili olamadık.

Giresun, Trabzon ve Kasımpaşa maçlarında bu sinyali vermiştik. Her ne oldu ise ilk haftalarda yakaladığımız olağanüstü başarıyı devam ettiremedik.

Bu ani düşüşün bir sebebi olmalı, maç esnasında oyuncuların birbirlerine kızması, gereksiz yere topu fazla ayakta tutması, isabetli pas oranındaki düşüş, müsait olan arkadaşına pas atmama ve isteksiz oyun.

Bir takım nasıl bu kadar çok ofsayta düşer anlamadım. Sebebi kondisyon eksikliği mi? 

70. dakikada duran top atışında altı pas içinde oluşan karambolde Efecan Karaca’ nın vuruşu gol oldu ama VAR dan dönünce beraberlik için ümitlendim.

Kaybedenin çok üzüleceği bir maçtı. 87 dakika da kazandığımız duran topta ters bir vuruş yapan Awaziem kendi kalesine attı golü. 1-1  

Kazanamadık ama yenilmedik de. İşin en sevindirici tarafı namağlup unvanımızı korumak oldu. 

BAHANE 

Beşiktaş Ajax deplasmanından 2-0 yenik döndü. Maç sonu yorumlara baktığımda Beşiktaş sanki farklı galip gelmiş gibi.

Bu şekilde yorum yaparak sanki iyilik yapıyorlar.

Aynı pohpohlamayı lig başladığı sıralarda da yaptılar. Lig uzun bir maraton. Sakatlıklar okur, cezalar olur, her zaman ideal kadro ile maça çıkamazsın.

İşte böyle durumlarda B planı olur. Göründüğü kadarıyla Beşiktaş' ın B planı yok. Olmayınca da böyle çuvallıyor. Spor camiasına soruyorum, Ajax Beşiktaş tan daha iyi bir takım mı?

Asla değil, uzun süredir yazıyorum, Beşiktaş lı arkadaşlarım bana kızmasın. Sergen Beşiktaş teknik direktörlüğü için yetersiz. Ancak Anadolu takımlarında başarılı olabilir.

Böyle durumlarda B planın yoksa BAHANE ararsın.

RUH OLMAYICA

Bazı maçlar vardır, normal bir müsabakadan ötedir. Örneğin Yunanistan takımları ile hangi branşta mücadele edersek edelim normal bir müsabaka değildir. Ne olursa olsun yenmemiz gerekir.

Fenerbahçe- Olympiakos karşısında evinde rezil oldu. Bu sonucu ortaya çıkaranlara yazıklar olsun. Sefiller, reziller. 

Nerde O Fenerbahçe ruhu, “ruh olmayınca” sonuç bu, eserinizle utanın, sadece utanın.

Göründüğü kadarı ile Avrupa da yüzümüzü güldürecek yine Galatasaray olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR