Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Kaşıkla topla, kepçe ile dağıt

Kaşıkla topla, kepçe ile dağıt

2020 yılını geride bıraktık, virüs ekonomik istikrarsızlık, para krizi dünya için zor bir yıl oldu.

Futbol ise diğer tüm sektörler gibi virüsten nasibini aldı. Dünya zor bir dönemden geçiyor, sabah gidecek işi olan işinin kıymetini bilmek zorunda öyle bir dönemden geçiyoruz.

Gelelim Konyaspor’a sahasında Sivasspor’a mağlup olan temsilcimiz, santrası yapılmayan gol ile Kayseri deplasmanından 3 puan ile döndü. 

Konyaspor Rizespor karşılaşmasını kazanıp tırmanışını sürdürmek istiyordu.

Konyaspor bu sezon enteresan ve anlaşılmadık şekilde sakatlıklar ile boğuşuyor.

Virüs nedeniyle kadro dışı kalan oyunculara alıştık ancak özellikle adale ve bağ zorlanması sebebiyle kadroda sıkıntı yaşamak takımın lige hazırlık ve antrenman programında sıkıntı olduğunun işareti.

Konyaspor kulübü teknik ekibe müdahale edip, kondisyoner ve fizyoterapist değişikliğine gitmeli.

Bu sakatlıklar dahada artarsa bu kadro bu ligi tamamlayamaz.

Eduk sakat, Sokol sakat, Kravest sakat, Ömer Ali sakat, Aniçic sakat, Miloseviç zorla oynuyor, Adil sakatlandı, Hurtado’yu yazsak mı bilemedim cam adam. Bunlar önemli oyuncular ve takımın hücum bölgesi esame listesinde olması gerekirken sakatlar ve eksikler listesinde yazılı.

Konyaspor Rizespor maçını kazanmak istiyordu ama eksik bu kadar çok olunca kazanmaktan çok kaybetmemek daha önemliydi.

Maça Sehiç, Adil, Ahmet, Abdülkerim, Sitya, Jevtoviç, Skubic,  Oğuz Kaan, Shengelia, Amir, Erdon onbiriyle başlayan Konyaspor daha maçın 19, dakikasında Adil’in sakatlığı sebebiyle Uğur’u oyuna aldı. 

Maça iyi başlayan Konyaspor ilk yarım saatte 3 farklı öne geçebilecek iken tek golle yetinmek zorunda kaldı.

Maçın ikinci yarısı ise Konyaspor tamamen oyundan düştü.  Kenarda hamle yapacak oyuncu sıkıntısı olunca İsmail hoca oyuna müdahale edemedi. Oğuz Kaan ve Shengelia yerine Ahmet Kandemir ve Şener  tercih edilebilirmiydi bunu tartışabiliriz.

Sonuç olarak ilk yarıda fırsatları cömertçe harcayan Konyaspor, ikinci yarıdaki silik futboluyla 1 puana razı olmak zorunda kaldı.

Bu kadar eksik kadro ile bu fikstürde mücadele etmek kolay değil. Önemli ve skora etki eden oyuncular sakat Konyaspor bu şartlar altında gücü nispetinde iyi mücadele ediyor. Forma şansı bulduğu maçlarda hiçbir varlık gösteremeyen Oğuz Kaan dışında hocanın kadro tercihlerini eleştirmek çok mümkün değil.

Konyaspor bu haftayı Hatay deplasmanında geçirecek, sakatların artmaması en büyük dileğimiz. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR