Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Kartal Bilic'i ağlattı!

Kartal Bilic'i ağlattı!

Her haftası ayrı bir öneme sahip Süper Lig'de ilginç sonuçların alındığı ve maçların oynandığını hepimiz biliyoruz.
Bu maçların içinde yer alan enstantaneler hiç şüphesiz sonuçtan çok akıllarda kalan bölümler oluyor. İşte böyle bir maç ve birbirinden ilginç anların yaşandığı karşılaşma geçtiğimiz Cuma günü akşam şehrimizde yaşandı. Bildiğiniz üzere Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında sahasında Beşiktaş'ı konuk eden Torku Konyaspor, bayan ve çocukların desteklediği bu zorlu karşılaşmadan 90+3'teki Gekas golü ile 1 puanla ayrılmasını bildi. Konuk Beşiktaş'ı yuvasına kanadı kırık, boynu bükük şekilde uğurlayan yeşil beyazlı temsilcimizin aldığı bu 1 puan, bizleri mutlu ederken, konuk ekibi kahretti. Hatta kahretmenin ötesinde resmen AĞLATTI...
Ligde sahanızda oynadığınız karşılaşmada kaybettiğiniz puan ne kadar önemliyse hanenize yazdırdığınız puanda bir o kadar önemlidir.
Özellikle rahat nefes alamadığımız şu haftalarda aldığımız 1 puanın hayati önemi bulunuyor. Olaya bu şekilde baktığımızda rakip Beşiktaş karşısında alınan 1 puanın kıymetini anlamamak mümkün değil.
Karşılaşma içinde oyuncuların sergilediği performans bireysel olarak değerlendirmeden genel olarak bakarsak, rakibe oranla daha diri ve daha istekli olduklarını alğılayamamak basitlik olur. Evet bizim her ne kadar öncelikli hedefimiz ligde kalmak olsa da ligi iyi bir bölgede tamamlamakta bir o kadar önemlidir. Ancak rakip Beşiktaş'ın Avrupa rüyasını gerçekeştirmesi için Konya'dan alacağı 3 puanın önemi onlar için daha büyüktü.
İşte karşılaşmaya bu bilinçle çıkan ancak bilincini oyuncularının ayağında göremeyen Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven BİLİC, karşılaşmanın hakemi Çağatay Şahan'ın verdiği kararlara tepki gösterirken, takımının 0-1 öndeyken 90+3'te Gekas'ın ayağından gelen beraberlik golü sonrası yedek kulübesinde bir süre gözyaşı döktü. Bilic, Beşiktaşlı futbolcular tarafından sakinleştirildi ve futbolcusu Dany'nin kolunda soyunma odasına gitti.
Ancak işte bu enstantane karşılaşmanın sonucundan çok konuşulan bölüm olurken özellikle sosyal medyada farklı içeriklerle yapılan esprilerde ilham kaynağı oldu. Ümid ediyorum bundan sonraki haftalarda da temsilcimiz oynayacağı karşılaşmada alacağı başarılı sonuçlarla böyle enstantaneleri bizlere yaşatmaya devam eder.
BİLİC'in gözyaşlarını bir kenara bırakıp asıl enstantaneden bahsetmek istiyorum. Bilindiği üzre karşılaşma Torku Konyaspor'un cezası nedeniyle bayan ve çocuklara açıktı, bu cezanın Kulübe önemli bir maddi kaybı olmuştur ve şu ekonomik sıkıntı sürecinde önemli bir kayıptır ancak manevi olarak büyük kazancı olduğu kesindir.
Neden mi ?
Karşılaşmaya bayan ve çocukların ilgisi beklenenden fazla olması ve maç bitimine kadar aralıksız destek vermeleri dahası kendi şehirlerinin takımını ilk kez bu kadar yakından izlemeleri ve sevgi ve taraftarlık bağının kurulmasıdır. Ben inanıyorum ki Beşiktaş maçında tribünde olan bayanların büyük çoğunluğu Torku Konyaspor'un bundan sonraki maçlarını da bir şekilde takip edecek sonucu karşısında büyük heyecan yaşayacaklardır.
Bu nedenle alınan bir puanda teknik kadro ve futbolcuların ne kadar emeği varsa tribünde 90+3 (öncesi ve sonrasına) kadar çığlık alkış ve tezahüratlarıyla destek veren bayanların da bir o kadar emeği vardır.
Onun için en büyük TEBRİK evinde yemeğini, işinde mesaisini bırakıp gelen BAYAN ve onları yanlız bırakmayan ÇOCUKLARA...
Varlığınız desteğiniz ve enstantanelerinizin unutulması mümkün olmayacağı gibi kulübe ceza aldıran BAYLARA' da ÖRNEK olacaktır.
Yüreklerinize SAĞLIK...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR