Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Karşılanmamış beklentiler

Karşılanmamış beklentiler

Başlıktaki ifade Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’na ait.

El Cezire Televizyonu’nun Arapça kanalının internet sitesinde yayınlanan makalesinin ara başlığı olarak geçiyor bu ifade.

Suriye ile ilgili düşüncelerini açıkladığı bölümde bu ifadeyi haklı kılacak argümanlar sıralanmış peş peşe.

Ancak bizim konumuz yazının tamamını buraya aktarmak değil.

Bizim konumuz Amerikan Başkanı Obama’nın Suriye beklentilerini karşılamadığı kadar hatta ondan daha fazla bir şekilde Ahmet Davutoğlu’nun kendisinden umulanları ve beklentileri karşılamadığı konusunda olacaktır.

Kurulduğundan bu yana hiçbir partiye vermediği oranda destek verdiği bir partinin Konya milletvekilinin başbakan olmasının Konya için, Konyalı için bir takım beklentilere sebep olduğunu hepimiz bilmekteyiz.

Üstelik bu beklenti, merhum Necmeddin Erbakan Hoca(rha) nın başbakanlığından sonra Konya’nın çıkardığı ikinci başbakan olması hasebiyle daha da önemli olmuştu.

Bu önem nedeniyle elbette beklentilerde o nispette büyük olmuştu.

Mesela Konya’nın uzun yıllar yapılmasını beklediği veya gündeme geldiği halde sürüncemede kalan projeleri vardı.

Mesela Konya’nın bir çevre yolu projesi vardı yılan hikâyesine dönen.

Mesela Konya’nın diğer şehirlere göre hala bitirilememiş olan duble yollar projesi vardı.

Mesela sivil havaalanı projesi vardı.

Mesela Konya’nın bir teknik üniversite beklentisi vardı.

Mesela Konya tarımı ile ilgili beklentiler vardı.

Mesela Konya belediyelerinin ilgisizlikleri ve beceriksizlikleri nedeniyle doğalgazın gelmesine rağmen kış aylarında baş belası olan bir hava kirliliği meselesi vardı.

Mesela yine belediyelerin acizliğinden kaynaklanan trafik sorunu vardı.

Mesela bir ara Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gündeme getirmesi ile birlikte anında sesi sedası kesiliveren bir şehir rantı meselesi vardı.

Mesela Konya belediyelerinin imar yanlışlıkları vardı ve bununla ilgili en somut gösterge olarak da Mevlana Kültür Merkezi karşısındaki belediye kooperatifinin kat yüksekliğinin sınırlandırılması gündeme gelmişti. Bu örnekleri sayılmayanları da ilave etmek suretiyle daha da artırmak mümkün. Ama ne oldu. Davutoğlu gitti beklentiler de bitti. Yani rüya kısa sürdü.

Abartılı sözler ve unvanlar silindi gitti.

Amerikan seçimlerinde Obama nasıl topal ördek olmuşsa, Türkiye’de Ak Parti Kongresi öncesinde Davutoğlu bir anda “topal ördek” pozisyonuna düşürüldü ve Konya’nın, Konyalı’nın çok fazla beklentisi olmasına rağmen beklentiler hiçbir zaman karşılanmadı.

Tıpkı Ahmet Davutoğlu’nun Obama’dan olan beklentilerinin karşılanmadığı gibi. Bu işte kimine göre ekibi suçlu idi. Kimine göre ise kendisi.

Akademik görevi nedeniyle bir anda “Hoca” diye iltifatlara boğulan sabık başbakan, şimdilerde Türkiye sorunları ile ilgili bir demeç bile veremiyor olmalı ki el cezire de falan yazı yazıyor.

Konya için ve Konyalı için hala karşılanmamış ve belki yıllarca da karşılanmayacak olan beklentiler hala ortada duruyor.

Ahmet Davutoğlu ve diğer Konya Milletvekilleri de.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR