Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Karayolları, Meram Belediyesi ve Okuyucu Maili

Karayolları, Meram Belediyesi ve Okuyucu Maili

Bugünkü yazımı Konya – Antalya güzergâhında ki iki yol üzerinde önemli değişikliklere el atan Bölge Müdürü Sayın Mahmut Yıldız’ın başarılı çalışmaları ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın önemli bir konuşmasının üzerinde duracaktım.

***

Çalan telefon karşısındaki okuyucunun ısrarla. Bir olumsuzluğu yazmamı istemesi ile başka bir okuyucunun yazılarımla ilgili görüşleri üzerine…

Karayolları Konya – Antalya yollarında ki değişimleri yerinde de müşahede ederek sizlere sunmak için Konya’ya dönüşüm sonrasına bırakmamın daha iyi bilgilendirme yapmış olacağımı düşündüm.

***

Telefonun karşısındaki okuyucu biraz sertlik yanında heyecan içinde bu olumsuzluğu yazmamı itiyordu.

***

Yazılarımı izleyen okuyucularım belediye olsun diğer resmi idarelerde olsun yeni gelenlerin önemle duracağı bir işlem personel ile hasbihal yapması olmalı. Kendi prensiplerini anlatarak bu prensip içinde çalışanlarla beraber olduğunu, uymayanların kendi bileceği iş olacağını ikaz etmesidir.

Bunu yapmadan, kendi taraftarlarını veya kendince “daha iyi hizmet verir” düşüncesi içinde hemen iş yeri değişimleri hatta işe son verme işlemlerini yapmamaları üzerinde yıllarca durdum.

 ***

Daha son yazımın mürekkebi kurumadığı, seçim süresi bile 15 güne varmadan sayın okuyucumuzdan aldığım bu haber. Doğrusu bendenizi şoke etti.

***

Birlik beraberlik içinde Meram’ı daha ilerilere taşıyacağını, İnsanlarla daha mutluluk ve birliktelik içinde yaşamaya öncelik vereceği gibi hayli nutuklarını…

Daha aday adayı iken de, aday olduğunda da belirten yeni seçilen Meram Belediyesi Başkanı Sayın Fatma Tolu koltuğa oturur oturmaz nasıl bunları unutuverir diye düşündüm.

***

Okuyucumun anlattığına göre Başkan Sayın Tolu’nun ilk icraatı…

Belediye temizlik işçilerinin işine son vermek olmuş! Bu haber KonTV’de de haber olarak yayınlanmış.

Hayret doğrusu. Sebebi ne ola ki?

Bu işçilerin hepsi gariban takımı

O günün ekmeğini alıp ailesine götürecek ev kirasını, bakkal borcunu zar zor ödeyecek kişiler olduğunu hepimiz biliriz.

***

Bu işçiler vazifelerini amirlerinden alarak yaparlar. Eğer temizlik işleri iyi gitmiyorsa vazifeli müdür ve işçilerle toplantı yapıp nasıl çalışacakları anlatılır. Ve bu minval üzerinde olamayanların gözyaşlarına bakılmayacağı ikaz edilir.

Netice alınmazsa. Elbette değiştirebilir ama işçiyi doğrudan çıkarmakla ne istenir.

Anlayamadım doğrusu.

***

İşin içinde, işçi çıkarıp ağyarını bu yerlere yerleştirmek işlemi yoksa bir sebebi olmalı.

Başkan Sayın Tolu bu yazımla herhalde ilgilenir ve işin aslını açıklarsa köşemde yer veririm.

Ve beklemekteyim…

***

Bir diğer okuyucumuz okuduğu yazılarımla ilgili mütalaalar serdetmiş.

Gönderdiği mailden özet kısım alarak sizlere sunmaktayım.

***

“Büyükşehir genişlemesi yazınızda ki konu olarak…

 Büyükşehir’in sınırlarının genişlemesi neticesi hizmetlerinin hem merkezde aynı hızla ilerleyip köylere de altyapı yatırımını zaman içinde göreceğiz.

 Diğer yazınıza dair seçimlerde 1950 sonrasında yapılan mitinglerin giderek artan dozu fark ediyorlar.. Ama halk bundan keyif alıyor ki dozu daha artarak gidiyor. Birileri de beğenmedim bu tarzı demiyor ki daha da devam ediyor

***

Bir diğer yazınız olan “Yüce Yaradan'ın sorup sormayacakları” fevkalade güzel olmuş kaleminize (klavyenize) sağlık, Allah razı olsun güzel bir örnekleme

Benim değinmek istediğim bir husus var. Konya'da Mısır'daki idam kararı karşıtı bir yürüyüş oldu. Hatta birçok haber sitesinde yer etti. Dayanışma güzel, acılarını acılarımız gibi görmekte onlara verilen bir destek...

Fakat 2 gün önce Ladik-Konya Yolu üzerinde bir kaza oldu ve kazada vefat eden hemşehrilerimiz oldu..

Bugün olay yerindeydim.. Yepyeni en kalitesinden asfalt yol, çizgileri yerli yerinde, Erkenden yola çıkmış yolcuları taşıyan minibüs ürün taşıyan 2 tır ve mühim olan içlerindeki insanlar.. Kimse Sabah’ın 6.30’unda keyfi o yola çıkmaz.

Peki kazayı haber yapan Medya ve internet siteleri haberi verirken sanki çok soyut bir anlatım ve yazımla vermekteki gayesi neydi pek merak ettim.

En enteresanı haber sitelerinin birinde kazanın 40. Km bir diğer 25. km bir diğer 20. Km gibi atmasyon bilgi vermeleri… Daha nerede olduğundan haberleri yok

***

Konya'nın insana verdiği değeri gösteren güzel bir durum.

Orada sona eren hayatlar. Kim bilir ne düşünceyle o güne uyandılar.

Yakınlarına başsağlığı vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum

Sürçü lisan ettiysek affola”

***

Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR