Adem Turan

Adem Turan

Kadınlar emanetlerimizdir

Kadınlar emanetlerimizdir

Kadınlar korunmaya, sevilmeye, sayılmaya, ilgi görmeye layık olan en değerlilerimizdir. Kadın demek emek demek, fedakarlık demek,  karşılıksız sevgi ve güç demektir. Kadınlarımız çok önemlidir. Onlar bir anne, abla, yol gösterici, aileyi aile yapan değerlerdir. Kadının toplum üzerinde bu kadar emeği varken onlara yapılan bu zulüm, bu işkence nedir acaba? Son yıllarda ne yazık ki kadına şiddetin her türlüsünü görmekteyiz. 

Özellikle de eşinden ayrılan kadının eski eşi tarafından fiziksel ve psikolojik saldırılara uğradığını hepimiz görmekteyiz.  Bu şiddetin en önemli nedeni ise eğitimsizlik, bilinçsiz çocuk yetiştirmek, kötü çevre, aile bireylerinin çocuğa kötü model olması vb. gibi nedenleri sayabiliriz

Kadınlara yapılan işkence ve zulüm acizliğin en bariz göstergesidir. Ülkemizde kadına yönelik şiddetin bir an önce son bulması gerekir. Devlet kadına şiddet uygulayan, kadını öldüren canilere gereken en ağır cezayı vermelidir ve bu konuda asla ve asla geri adım atılmamalıdır. Ne de olsa üç beş yıl hapiste yatarım, daha sonra af çıkar ve özgürlüğüme kavuşurum düşüncesi içinde olan caniler ne yazık ki kadınlarımızı katletmekte ve bunu da erkeklik saymaktadır. Erkeklik bu olmasa gerekir. Gerçek bir eş kadınına sahip çıkmalı, onu her türlü olumsuzluklardan korumalı ve sevmelidir. Kadın ve eşi eğer anlaşamıyorsa medeni bir şekilde ayrılmayı bilmeli ve herkes kendi yoluna gitmelidir. 

  Kadına şiddetten, sadece fiziksel şiddet anlaşılmamalıdır. Fiziksel şiddetin yanında psikolojik şiddet, taciz bunlar da kadına karşı şiddetin bir başka tezahürüdür. Ülkemizde çoğu kadın; erkek baskısı ve şiddeti yüzünden kendi kararlarını bile veremez konumdalar. Bu ülkede kadınlar aileleri tarafından özellikle de baba unsurunca zorla evliliklere maruz kalmakta, eğitim hakkı engellenmekte, istediği gibi hareket edebilme özgürlüklerine duvar örülmektedir. Kadının kendi kararlarını alabilmesine engel olabilmek için de kadın, ya şiddetle ya da ölümle tehdit edilmekte ve sindirilmeye çalışılmaktadır. Bunu yapan da hep baba, erkek kardeş veya eş sıfatındaki kişilerdir. Bu öyle sığ bir zihniyettir ki, bu zihniyete sahip kişiler sırf erkek olduğu için kendisini kadından üstün görmekte, kadının hayatı üzerinde kendi hükmünün geçeceği kanısına varmaktadırlar.       

Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (sav) Veda Hutbesinde;

Kadınlar size Allah’ın bir emanetidir “ buyurmuştur. Eğer bu düsturla hareket edebilirsek, bir çok olumsuz olayların önüne geçmiş oluruz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR