Sabit Horasan

Sabit Horasan

İyi başlangıç

İyi başlangıç

Son şampiyon Atiker Konyaspor, Türkiye kupasında Trabzonspor’u eleyerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Konya’da ki ilk maçta rakibini tek golle yenen ve Trabzon’da da berabere kalarak turu geçen Konyaspor, Ziraat Türkiye kupasında yoluna emin adımlarla devam etmekte.

Türkiye kupasında çeyrek finale kalmak, yeşil-beyazlı takım ve Konya adına sevindirici olduğu kadar, ikinci yarı öncesi moral motivasyonunu artırma ve güven kazanma adına da süper oldu.

Ama, bu lig için bir ölçü olmamalı. Bu sezon lige de Beşiktaş’ı yenip Süper kupayı kazanarak başlayan Konyaspor ne yazık ki istenilen performansı gösteremeyerek ligin ilk yarısını tehlike hattında kapattı. Bu gerçek unutulmamalı. Futbolcular kadar yönetici ve teknik adamların ayağı yere basmalı. Gerçekler görülerek hareket edilmeli.

Trabzon’da önceki akşam oynanan maçta, tek kelimeyle galibiyeti kaçıran taraf Atiker Konyaspor oldu.

Özellikle ilk yarıda ve ikinci yarının belirli bölümlerinde futbolun doğrularını yapan, rakibe çok gol pozisyonu vermeyerek uzaktan şut atma şansı tanıyan Kartallar, buna karşılık Ömer Ali’nin attığı gol dışında en az 3 net pozisyondan da yararlanamadı.

Ancak, yenen goldeki basit hata kadar, kaleci Serkan’ın çıkarttığı ve rakibe gol şansı tanımadığı pozisyonları da unutmamalıyız. Bu nedenle Serkan’ı bir kez daha kutluyorum.

Üzerinde durulacak bir diğer konuda, yine bir Trabzon maçı ve yine ciddi bir sakatlık.

Ligin ilk haftasında Traore’nin Trabzon’da sakatlanmasının ardından bu kez de Vedat bu durumla karşı karşıya kaldı. Sevindirici yön, takıma yeni ısınan ve oynama şansı bulan Vedat’ın ayağında kırık olmaması.

Maçı anlatan spiker ve yorumcu Cüneyt Şen ve Olcay Çakır’ın davranışları ise bir garipti. Her ikisi de İstanbul medyasının Anadolu takımlarına bakış açısını bu davranışlarıyla bir kez daha gösterdiler. Çakır her ne kadar özür dilese de kendilerini kınıyorum.

Süper ligde ikinci yarı maçları Cuma günü başlayacak.

Atiker Konyaspor iç sahada Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek.

Bu maç, kupadan daha çok önem taşımakta Kartallar için.

İkinci yarının ilk 5 haftasındaki zor fikstüre bakarak kazanılması kaçınılmaz bir maç olarak durmakta karşımızda.

Konyaspor’da ne yazık ki transfer konusu Yatabare dışında çözümlenemedi.

Devre arasında transfer yapmak elbette ki çok zor. Çünkü tüm futbolcuların sözleşmeleri devam ediyor. Kulüpler bırakmak isteseler bile transfer borsasını karşı takımın içerisinde bulunduğu zor durumdan yararlanarak yüksekten açmakta.

Korkumuz, yönetimin bu işi kısa sürede bitirme becerisini gösterememesinden yanaydı. Bunda da yanılmadık. Transferler ilk yarının bitmesiyle birlikte bitirilmeli  ve yeni futbolcular Antalya kampına katılmalıydı. Çünkü eksikler belliydi.

Umarım, yine yanılmayız ama, yönetim transfer döneminin son 13 gününde geçte olsa sorunu çözer.

Yoksa gol sıkıntısı ikinci yarıda da Konyaspor’un başını çok ağrıtacak gibi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR