Şevki Çobanoğlu

Şevki Çobanoğlu

İslâm Ülkeleri Birleşmiş Milletler Teşkilâtı Kurulmalıdır

İslâm Ülkeleri Birleşmiş Milletler Teşkilâtı Kurulmalıdır

Doğu-Batı ayrımı gözetilmeden bütün ülkelerin üyeliğini esas alarak oluşturulan Birleşmiş Milletler Teşkilâtı (BMT), vetocu ülkelerin dünya milletleri üzerinde hegomanya kurmaları üzerine bina edilmiştir. Birleşmiş Milletler Teşkilâtı’nda ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa “veto” haklarına sahiptirler. Diğer ülkelerin teşkilâtta üye olmalarından başka hiçbir aktif güçleri yoktur.
BM’de vetocu bir ülkenin suç işlemesi halinde, ona karşı müeyyide uygulamak mümkün değildir. Vetocu bir ülkenin işlediği suçtan dolayı, diğer bütün ülkeler birlikte karar alıp cezalandırmak isteseler bu mümkün değildir. Çünkü suçlu olan vetocu ülkenin alınan kararı “veto” etmesi, cezanın uygulamasını engellemektedir. Bu nedenle Birleşmiş Milletler (BM) “vetocular” olarak vasıflandırılmaktadır. Vetocu, kan dökücü bu beşli çete, BM”de sınırsız hak sahibidirler. BM, küresel emperyalizmin meşruiyet çarkıdır.
Hâl böyle olduğu halde, İslâm ülkelerinin çoğu, Birleşmiş Milletler Teşkilâtı üyesi olmuşlardır. Halbuki İslâm dünyasına yönelen saldırılar “vetocu” ülkelerin desteğini görmektedir. Hatta vetocu ülkeler dahi, İslâm dünyasına açık saldırılar da bulunmaktadırlar. Mesela; İsrail’in, Filistin ve Lübnan saldırıları, BM’de, ABD tarafından desteklenmiş ve savunulmuştur. Yunanistan’ın ve Rumların, Kıbrıs’ta Türklere karşı uyguladıkları soykırımı ve vahşi zulümler, vetocu ülkelerin desteğini bulmuştur. ABD’nin 1986 yılında Libya’ya düzenlediği vahşice saldırıya karşı hiçbir müeyyide uygulanamamıştır. ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa’nın yaptığı işgaller ve zulümler hep görmezden gelinmiştir.
BM’de İslâm ülkelerinin bütün istekleri, ABD’nin vetosu ile uygulamaya konmamıştır. Afganistan’ın işgali için açılan savaş, BM üyelerinin çoğunluğu tarafından Rusya’nın cezalandırılması yönünde kabul görürken, yine Rusya’nın vetosu ile sonuçsuz kalmıştır. Vetocu ülkelerin dünya üzerindeki açık ve sinsi biçimdeki eylemleri sürerken, Müslümanlar da belirli taktiklerle oyalanmakta, zayıflatılmakta ve birbirlerine yakınlaşmaları engellenmektedir.
Bugün dünya BM’deki beş daimi “vetocu” ülkenin insafına bırakılmıştır. BM’de 5 daimi üye ne derse o oluyor. BM’de bir daimi üye “hayır” deyince oradan karar çıkarılamaz. Adaletsiz uygulamaları ile dünyayı huzursuz eden BM’nin yapısı mutlaka değiştirilmelidir. İslâm ülkeleri, BM’den ayrılarak kendi birleşmiş milletler teşkilâtını kurmalıdırlar.
İslam dünyası, dışarıdan yönelik saldırılara karşı koyabilmek için, İslâm ülkelerinin katılmasıyla oluşacak olan “İslâm Ülkeleri Birleşmiş Milletler Teşkilâtı”nın kurulması ile Müslümanların siyasi güçlerini bir arada toplamalıdır.
Müslümanlar arası siyasi birliğin sağlanması ile Batı ve Doğu Bloğu ülkelerinin dünyayı huzursuz eden çılgınlıklarına da set çekilmiş olunacaktır.
 Ayrıca Müslümanlar, siyasi düzlemde dünyada etkinlik kazanacaklardır. Hakları gasp edilmiş, korunmaya muhtaç toplumlar ve milletler, zulme uğramış insanlar için de bir güven ortamı doğacaktır. Böylece dünyayı kan gölü haline getirmek isteyenlere, taşkınlık ve şımarıklık yapmak isteyenlere hadleri bildirilecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Şevki Çobanoğlu Arşivi

Vergi

31 Mayıs 2014 Cumartesi 06:00
SON YAZILAR