Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

İşin tadı kaçtı.

İşin tadı kaçtı.

Futbol bir takım oyunu, futbolda başarılı olmak için kadro mühendisliği denen olayı iyi çözmek gerekiyor.

Konyaspor’un 3-4 sezondur süregelen sıkıntıları var.

Orta sahada Holmen gibi bir oyuncu bulamadık. Sol kanada hızlı sprinter oyuncu gelmedi. İyi bir santrafor bulamadık. Kaleci Serkan’ın problemleri yordu. Yani Konyaspor’un sezon başı 4 tane net oyuncu ihtiyacı vardı.

Jonsson ayrılınca orta alana bir takviye gerekti.

5 tane adam gibi transfer ile bu takımın başarılı olması hiç zor değildi. Biz ne yaptık, Konyaspor ne yaptı. Sehiç ve Kravest’i kenara koyuyorum. Burada bir ayrıntı var, Kravest golcü ama günümüz futbolunda ihtiyacı olan merkez santrafor değil. Neyse Konyaspor’da gelen giden gereksiz oyuncuların hatti hesabı yok. Ertuğrul yetersiz deyip sözleşme yenilemiyorsun yerine Eray gibi bir çöp alıyorsun.

Konyaspor iyi yönetilmiyor ama elde olan yönetim bu yapacak bir şey yok.

Gelelim son 3 haftada 3 mağlubiyet alan takıma.

Kendi evinde Galatasaray’ı eze eze yeniyorsun, sonra 3 tane saçma sapan maç kaybediyorsun.

Konyaspor son 3 haftada 8 gol yedi. Kocaeli’de çamur içinde alınan mağlubiyete denecek söz yok ama Göztepe ve Trabzon deplasmanında yenen 6 gol evlere şenlik.

Savunma tel tel dökülüyor. Diamonde denen çöp tenekesini çok mu aradınız, Oğuz Kaan’a bile razı olduk bu adamı görünce.

Konyaspor’un son iki maçta ortaya koyduğu dağınık görüntü endişe verici. Sitya sakatlanınca sol kanat çöktü. Defansta alternatif sorunu var. Zymer başarılı olmasına rağmen kesik yedi, Miloseviç’i kaybediyoruz. Sehiç’in sakatlığı ne boyutta bilemiyoruz, elimizde güven vermeyen kalecilerimiz var. Serkan affedilebilir mi bakmak lazım.

İsmail Kartal’ın kadro tercihleri ise beyin yakan cinsten. Konyaspor’un mantıklı bir hocaya ihtiyacı var. Sakatlık problemleri cabası özellikle Marin Anicic konusu büyük hata geçmişten ders alma konusu burada devreye giriyor.

Konyaspor Yugoslav ekolünden oyuncularla dolu, en mantıklısı takımın başına Yugoslan ekolünden Bosna’lı olabilir bir hoca bulmak.

Konyaspor 22 puanda kaldı ve ilk yarının son haftasında Antalyaspor’u konuk edecek. İsmail Kartal ile yola devam etmek zor görünüyor. Yönetim hoca ile ne kadar devam eder kestirmek güç ancak Bosna’lı hoca bulup takımın başına geçirmek en mantıklı tercih gibi görünüyor.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR