Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

İSFALT Asfalt

İSFALT Asfalt

Konya yerel basınında yer alan haberlere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bir kuruluşu olan İSFALT, Konya Belediyelerine kaliteli asfalt yapmayı öğretecekmiş.
Habere göre Türkiye Belediyeler Birliği bünyesinde asfalt üretim teknikleri ve kaliteli asfalt uygulamaları konusunda bilgi ve tecrübelerini tüm belediyeler ile paylaşan İstanbul Asfalt Fabrikaları konu ile ilgili eğitimlerinin dördüncüsü Konya’da gerçekleştiriyormuş.
İSFALT’ın uzman eğitmen kadrosunca verilecek eğitime Konya başta olmak üzere, Aksaray, Antalya, Burdur, Isparta, Karaman, Mersin, Nevşehir ve Niğde belediyelerinden teknik kadrolarının katılacağını ve eğitim sonunda mahalli idarelerin, asfalt ve yol yapım konularında kalitenin yanı sıra giderlerden tasarruf sağlamalarının hedeflendiğini, seminerde A’dan Z’ye asfaltı anlatmanın yanı sıra bölgeye özel asfalt uygulamaları ile kaliteli asfalt üretimi ve seyir konforu sağlayan yollar için teknik ve ekonomik çözüm yolları konularının ele alınacağını da yine aynı haberden öğreniyoruz.
İSFALT Büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinin başkan ve teknik kadrosuna yönelik düzenlenen toplantıyı yeterli görmemiş olacak ki, eğitim öncesi Konya basınıyla da bir araya gelerek faaliyetler hakkında bilgi vermiş.
Bu eğitimin geçmişte yapılan deniz kenarındaki eğitimler yerine Konya’da düzenlenmesi iyi oldu.
Çünkü bütün Konyalılar Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yıllardır tekrarlaya tekrarlaya gına getiren asfalt üretim ve yama açıklamalarından Konya belediyeleri bu işi emsallerinden daha iyi, daha güzel, daha farklı ve daha ucuz bir şekilde yaptıklarını öğrenirlerdi.
Yine Konyalılar her yıl bitip tükenmeyen açıklamalara göre başta Büyükşehir belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerinin sürekli olarak rekor üstüne rekor(!) kırdıklarını öğrenirdi
İlçe sorumluluk sınırları içinde asfaltsız sokak ve cadde bırakmadıklarını açıklayan belediyeler rekorla ilgili ifadelerini bazen öylesine ileri götürürlerdi ki; duyargalı finişerleri ile yaptıkları asfaltları 30 yıl öncesi ile kıyaslar, kompaktörlü, kırıcılı, kesicili ve bitüm ısıtma tanklı özellikli asfalt yama robotu ile asfaltlama çalışmalarının mobil hale getirildiğini ifade eder, kendilerinden önce hiç kullanılmayan bitümlü harç kaplama adı verilen güvenli ve dayanıklı malzemeyi kullanarak Şehrimize en az maliyetle yüksek standartlarda hizmet ettiklerini ifade ederlerdi.
Büyükşehir Belediyesine gelince iş daha da büyür, Konya'da sosyal-kültürel ve fiziki belediyecilik alanında yaptıkları çalışmalardan ancak sıra gelince asfalt konusunda yaptıkları örnek(!) çalışmalarla Konya'da şehrin standardını yükselttiklerini ifade ettikten sonra İlçe belediyelerinin açıklamalarına rahmet okuturcasına Büyükşehir Belediyesi her yıl asfalt, parke ve bordürde rekor kırardı.
Hâlbuki kazın ayağı öyle değilmiş.
Hilton Garden İnn Otel’de gerçekleşen toplantıdaki açıklamalar doğru ise Konya belediyelerinin İSFALT’dan daha öğrenecekleri çok şeyler varmış.
Belediyeler İSFALT tan asfalt üretim ve serim teknikleri konusundaki yeni teknik ve gelişmeleri öğrene dursun, bu arada bizimde öğrenmek istediğimiz bazı hususlar var.
Neden her yıl asfalt konusunda belediyecilik tarihinde bir rekor kırdıkları çalışmalar nedenini anlayamadığımız bir hikmet sonucunda hep Ramazan ayı ile eğitim öğretim sezonunun başlangıcında zulüm deresine varan trafik sıkışıklığı ile başlar?
Neden yapım ve tamir için trafiğin en yoğun olduğu caddeler, insan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu günlerde özellikle seçilir?
Neden 2006 yılından bu yana meram eski yol caddesi rekorlara dâhil edilmek için asfaltlanmaz?
Neden Mayıs ayından başlayan çalışmalar sonucunda Aziz Mahmut Hüdai Caddesi 4 aylık bir süre sonunda ancak asfaltlanacak hale getirilir ve asfaltlanır?
Neden başka belediyeler 30 günde bir üst geçit yaparlarken, Büyükşehir Belediyesi Lalebahçe yolundaki çalışmaları bu kadar geçen zamana rağmen bir türlü bitiremez?
Her yıl bitiremedikleri açıklamalarına bir yenisini ekleyerek asfaltlanmadık yer kalmayacağını ilan eden belediyeler nasıl olur da asfalt işinde her yıl rekor üstüne rekor kırarlar?
Neden üretim ve uygulamada teknolojinin son yeniliklerini kullanarak yüksek standartlarda asfalt kullandığını ve ekonomik şartlarda üretim yaptığını ilan eden belediyeler İSFALT’tan asfalt konusunda eğitim alma ihtiyacı hissederler?
Nedenleri daha da çoğaltmak mümkün.
İSFALT’ın bir açıklaması daha var ki tam anlamı ile fıkra gibi
Türkiye’de ilk defa hazır asfaltı ürettiklerini ve satışa sunduklarını kaydeden İSFALT yetkilisi, vatandaşların yapı marketlerinden alabilecekleri bu asfalt sayesinde evlerinin önünde oluşan çukurları çok rahat kapatabileceklerini ifade etmiş.
Vatandaş bu asfaltı marketlerden alır mı bilemeyiz ama galiba bu gidişle belediyeler alacaklar gibi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR