Adem Turan

Adem Turan

İnkarcılar için bir fırsat daha

İnkarcılar için bir fırsat daha

Ülkemizin tüm kamu kurum ve kuruluşları Yeni Tip Koronavirüse karşı dünyaya örnek bir şekilde mücadele etmektedir.Vatandaşlarımızın bu husustaki farkındalığının artması daha etkin bir mücadele sağlayacaktır.
Salgının yayılmasını önlemek için sosyal ortam etkileşimini mümkün olduğunca azaltmak önem arz etmektedir.

Hal böyle iken, özellikle yaşlı emeklilerimiz sabah saatlerinde otobüs ve tramvayı kullanmak suretiyle banka banka en yüksek emekli maaş promosyonunu keşfetmek için sokaklara iniyorlar.

Onlar durumun ciddiyetini anlamamış olabilir. O halde durumun hassasiyetini anlatmak, sokağa çıkmamaları hususunda ikna etme görevi yakınlarına düşmektedir. Uygun bir dille incitmeden izah etmek, anlayacakları şekilde uyarılmalıdır.

Tüm dünyayı esir alan, insanları aciz bırakan küçük bir virüsün neler yapabileceğini vurgulayan Yaratan kendisinin yüceliğini, güç-kudretinin idrak edilmesi için inkarcılara sağ iken anlamaları ve iman etmeleri hususunda bir kez daha fırsat vermektedir.

Akıl etmek zorundalar. Hani firavun gördüğü rüyasını tevil ettirmesi sonucu, kendisine düşman olacak birisinin çıkacağını söylenmesi üzerine bütün doğan erkek çocukları katletmiş, ne var ki kendi sarayında doğup büyüyeceğini ve kendisinsin besleyeceğini hiç düşünememiştir.

Böylece Hz. Musa yetişkin bir insan olana kadar ileride devletini yıkacağı firavunun sarayında güvenle büyüdü ve Peygamber olarak karşısına dikildi.

Ne yazık ki, Firavun kibrine yenik düşerek Allah’a iman etmedi. Tanrılık iddiasından da vaz geçmedi. Sonunda kızıl denizde boğularak helak oldu.

Şurası muhakkak ki, hem Hz. Musa’nın hem de Firavun’un nesli devam etmektedir. Firavun soyları dünyanın her yerinde Müslümanlara eziyet etmeğe devam ediyorlar. İnsanları yurtlarından çıkararak, kadın çocuk demeden katlediyorlar. Allah’ta züntikam ismiyle küçücük bir böcekle o masum insanların intikamını almış oluyor.

Bildiğiniz gibi Nemrut’ta beynine giren topal sineğin karşısında çaresiz kalıp, perişan bir şekilde ölüp gitmiştir. Sabırlı olmak gerekiyor. Er yada geç hak ettikleri cezalara kavuşacaklardır.

Rabbimiz, tüm Müslümanları her türlü hastalıktan bela ve musibetlerden muhafaza eylesin, düşmanlarımıza da fırsat ve imkan vermesin inşaallah.

Cuma gününüz mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR