Çağatay Gödeş

Çağatay Gödeş

İnce eleyip sık dokuyun

İnce eleyip sık dokuyun

Malumdur ki takımlar için transfer sezonu beş ocakta açılıyor. Maddi imkanların sınırlı olduğu takımımızın da bu süreci çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. Makul seviyelerde maaş alan ama maksimum katkı sağlayacak isimleri bulmak, hele ki bunu ocak ayında kısıtlı bir sürede yapmak gerçekten ustalık ister. Temennim transferden sorumlu kişilerin hazırlığını önceden yapmış olması.

Bariz eksiklerin gün gibi ortada olduğu takımımızda, yoğun maç trafiğini de göz önüne alırsak, kısa sürede takıma katkı sağlayacak en hazır isimleri bulmak gerekiyor. Shengelia da Miya da yaptığımız "ya tutarsa" transferlerinden, Thuram da Cikalleshi de yaptığımız "belki yarar sağlar" transferlerinden, bu şekilde risk alınarak yapılan transferlerden uzak durmak lazım.

Artık telafasi olmayan bir sürece giriyoruz ve bu süreçte ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Verim alınmayan ama maaş yükü oldukça fazla olan Serkan, Hurtado, Eduok ve Anicic ile yollar ayrılmalı. Defans hattı bozulmadan devam edilmeli, imkanlar dahilinde Alper'in uzun süreli sakatlığından dolayı Guilherme'nin alternatifi olabilecek bir isim alınmalı. Ayrıca olmazsa olmaz mevki 8 numara. Bu mevkiye mutlaka topu hızlı bir şekilde hücum bölgesine taşıyacak, kilit pas verme konusunda başarılı, ne verebileceğini bildiğimiz usta bir isim şart. Yine kanat bölgesinde eksikliğimiz oldukça fazla, o bölgeye de hızlı, çizgiye inebilen, skor katkısı olan bir kanat oyuncusu şart. Yine Artem Kravest'in yokluğu bizi oldukça zorladı, o bölgeye de Artem ile forma savaşı verecek, tecrübeli, oyuna kenardan dahil olduğunda ya da ilk on birde başladığında net gol vuruşu yapacak tecrübeli bir santrafor lazım. Bunlar olmazsa olmazlar. İmkanlar dahilinde 10 numara ve Skubiç'in alternatifi olabilecek bir de yerli sağ bek alınabilir.

Artık yönetimin hata yapma lüksü de imkanı da yok. Maddi olarak bu kadar sıkışık durumdayken yine elde kalacak, verim alınamayacak isimler gelir ve borç katlanarak devam ederse, taraftarın sabrının sonu gelir. O yüzden bu sefer gerçekten "İNCE ELEYİN SIK DOKUYUN"

Önceki ve Sonraki Yazılar
Çağatay Gödeş Arşivi
SON YAZILAR