Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

İlgi için Başbakan mı katılmalı fuara?

İlgi için Başbakan mı katılmalı fuara?

Geçtiğimiz hafta düzenlenen törenle açılışı gerçekleşen ve özellikle hafta sonu ziyaretin biraz daha arttığı Endüstri Zirvesi başlığı altında düzenlenen (KONMAK 2015, İSKON, KONELEX, KONYA DÖKÜM ve SAÇ İŞLEME) Fuarları tamamlandı.

Tarım fuarı gibi büyük bir organizasyondan sonra yaşadığımız KONMAK 2015 fuarı haliyle ister istemez bizi şaşırtmadı desek yalan olur.

Çünkü gerek ziyaretçi adına gerek katılımcı adına önemli bir konumda olan Tarım Fuarı'ndaki görsellik, KONMAK 2015’te olmadı. Her ne kadar Açılış töreninde konuşan TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü’nün geçtiğimiz yıllara göre “Yüzde 73’lük büyüme” söylemi olsa da hollerin sakinliği gözlerden kaçmadı.

Burada şunu söylemeden geçmek haksızlık olur. Ben katılımcı firmalara cesaret ve başarılarından dolayı tek tek teşekkür ediyorum. Çünkü standları gezerken gördüğüm bu cesaret beni mutlu etti. Ciddi para harcayarak yaptıkları standlar, büyük emek verip getirip kurdukları makinalar, bilgisel donanımla karşıladıkları ziyaretçiler ve KONMAK 2015’e gösterdikleri alaka bunlar basit şeyler değil.

Tabi katılımcılara teşekkür ederken Konya adına bu önemli organizasyona katılmayan ve Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ün de özellikle altını çizdiği, eleştirdiği iki sektöre de eleştiriyi yapmadan geçmek haksızlıklardan birisi olur. Burada Selçuk Başkanı sonuna kadar desteklediğimin bilinmesini isterim.

Selçuk Başkan'ın eleştirdiği sektörler döküm ve değirmen makinaları üreticileri. Bu sektörlerle alakalı önem tartışmasına girmek bile gerçekten büyük GAF olur. Çünkü bu iki sektörde Konya’da çok büyük ve önemli konuma sahip, ciddi firmalar ve yatırımlar var. Dünya ile rekabet edecek güçte firmalarımızın varlığı bu iki sektöründe Konya Sanayisi için büyük önem taşıyor. Fakat DÖKÜM VE DEĞİRMEN MAKİNALARI üzerine üretim yapan bu BÜYÜK ve ÖNEMLİ firmalarımız düzenlenen bu fuara katılmıyorlar. Lafa gelince büyüklüklerine gölge düşürmeyen bu firmalarımız Konya’da düzenlenen fuarın ilgisiz ve alakasızlığından dolayı katılmadıklarını seslendirmeleri kulağımıza gelmiyor değil, ancak katılmayarak bu organizasyonların yok olmasına sebep olacaklarını bilmeleri gerekiyor. Bu firmalar katılacak ki Makine Fuarı da tıpkı tarım fuarı gibi ilginin çok olacağı fuar haline gelsin.

Tabi burada bir eleştiriyi de Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e yapmak istiyorum. Tahir Başkan şehrimizde düzenlenen KONMAK 2015 fuarının açılışına katılmadı. Bu şehrin Belediye Başkanı olarak bu şehire katkı sağlayan bu organizasyona katılmamanın hiçbir açıklaması olmasa gerek diye düşünüyorum. Çünkü sayın Vali Muammer Erol açılış günü şehrin dışında olmasına karşın fuarın 2. günü gelip standları ziyaret ederek katılımcıların yalnız olmadıklarını göstermiş oldu. Ancak Tahir Başkan’ın ilgisizliği şehir adına üzen etken oldu. Yani ilgi alaka göstermek için illa ki Başbakan’ın mı katılması gerekiyor fuara?...

Bu soruyu fuara katılmayan firmalara ve bu şehrin Belediye Başkanını özellikle soruyorum. Ve burada tekrar söylemek istiyorum, Fuarlara ilgi gösterilmeli, fuarlara Konyalı firmalar öncelikle ilgi göstermeli ki şehir dışındaki diğer firmalara gerekli davetler yapılabilsin.

Bu fuarı makine sektörünün yanısıra değirmen makinaları ve döküm sektörü de sahiplenmeli. İlginin fazla olması için hiç şüphesiz TÜYAP Fuarcılıkta üzerine düşeni yapacaktır. Ben tekrar bu önemli organizasyonda emeği geçenleri kutluyor, katılımcı YÜREKLİ firmalarımıza da özellikle teşekkür ediyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR