Ahmet Yavuz

Ahmet Yavuz

İleriye Doğru Umut Dolu

İleriye Doğru Umut Dolu

Süper ligde 32.hafta mücadelesinde Erzurumspor sahasında İttifak Holding Konyaspor’u ağırladı. Milli maç arasından önce Mesut Bakkal ile yollarını ayıran ve İsmail Kartal ile anlaşan Erzurumspor Kartal ile sadece beş gün çalışabildi. Yaşanan anlaşmazlıklar sonucunda tekrar hoca değişikliğine giderek Yılmaz Vural ile anlaştı. Kalan haftalarda Yılmaz Vural ile ligde kalmaya çalışacak Dadaşlar Yılmaz Vural ile ilk maçlarında kendi sahalarında 2-1 mağlubiyet aldı.

 

Konyaspor önünde puan almak mecburiyetinde olan Mavi Beyazlıların işi yerini korumak isteyen Konyaspor karşısında hiç de kolay değildi. Mesut Bakkal ile daha çok defansif oyuna alışan Erzurumspor yeni hocası ile çok kısa zamanda farklı bir oyun tarzı sergilemesi zor olacak gibi duruyordu. Bu maçta da bunun izlerini gördük. Oyuncular hücum oyunu mu yoksa eski hocalarında alıştıkları gibi savunma oyunu mu oynayacakları arasında tereddüt yaşadılar.


Konyaspor’da sakatlığı devam eden üç oyuncu ve takım için önemli olan oyuncuların sarı kart cezası olacak. Bu maç her iki taraf içinde puana zor ulaşacakları bir maç olacak.


Maça her iki tarafta kontrollü,  kapanarak ve bir o kadar da gol için başladı. Konyaspor’ un hücum konusunda istikrarlı bir oyun sergileyememesi şaşırtıcı olmadı. Önceki haftalar ile birlikte bu maçta da karşı karşıya bitiriciliklerde çok büyük sıkıntılar yaşadık. İki takım içinde maç genelinde tartışmalı ceza sahası içinde pozisyonlar vardı.

 

Attığı 5 golün tamamını kafayla atan Cikalleshi penaltıda topun başına geçmesi ben dahil bütün Konyaspor taraftarlarını şaşırttı. Cikalleshi ayağı ile gol atmamaya yemin etmiş olabilir. Penaltı vuruşunu gole çeviremeyerek bize bunu gösterdi.


Konyaspor’un yediği golde çok bariz pozisyon hatası olan kaleci Sehic’in Konyasporluları her pozisyonda strese sokması ve güven vermemesi yorucu bir hal almaya başladı.


Konyaspor, Dadaşlar karşısında maçı ilk yarı bitirebilecek pozisyonlar yakalasa da son vuruş ve hamlelerde her zamanki gibi yapılan hatalar ilk yarının 2-1 bitmesine sebebiyet verdi.


Abdulkerim Bardakçı’nın milli takıma seçilmesi onda büyük bir motivasyon oluşturduğu çok bariz belliydi. Çok istekli ve coşkulu bir maç çıkaran Abdulkerim 1 gol ile takımını öne geçirdi. Sol ayaklı sol stoper olan Abdulkerim’in kendisi ile alakalı olan tabularını kafasında yıkabilirse daha çok fayda verebilecek bir stopere dönüşebilir.

 

Konyaspor genel olarak zor gol bulan bir takım olmasına rağmen skoru korumakta çok zorluk çeken bir takım. Bu maç da Kasımpaşa maçına dönecek diye Konyaspor taraftarlarını çok korkuttu.

İkinci yarı ilk yarıya göre çok daha kötü olan Konyaspor herkese büyük stres yaşattı. Erzurumspor da iki tane oyunu okuyan futbolcu olsaydı çok farklı bir skor ile karşılaşabilirdik.

 

Her futbolcu atik ve süratli olacak diye bir kaide yok fakat Konyaspor cephesinde beni en çok düşündüren oyuncu Miya oldu. Takım için çabalıyor gibi gözükmüyor. Maç içinde tek düşündüğü şey maaşı olabilir. Süratli olmadan da bu takım için faydalı olabilirsin. Tercihleri, koşuları ve pas hataları ile Miya başlı başına bir soru işareti.


Gelecek hafta Ankaragücüne karşı bu oyun bize puan getirmez. Kendimize çeki düzen vererek hatalarımızdan ders çıkarıp Ankaragücü maçına hazırlanmalıyız.


Bu 3 puan ilerisi için umutlanmamızı sağlamış olsa bile bizi rahatlatacak hafta gelecek hafta Ankaragücü maçı olacak.


Erzurumspor bu kötü gidişattan umarım çok çabuk kurtulur. Erzurumspor’u ligde görmekten mutluluk duyan birisi olarak hem dadaşlara hem hocaları Yılmaz Vural’a başarılar dilerim.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yavuz Arşivi
SON YAZILAR