Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

İkinci yarıya süper başlangıç

İkinci yarıya süper başlangıç

 

Geçtiğimiz sezon yaşanan sıkıntı sebebi sonucu takıma takviyelerin ardı arası kesilmeden devam ediyordu.

Yatabare, Orkan, Jahovic, Eto'o, Volkan Şen. Bu sezon ise mali disiplinden taviz vermeyen yönetim Makedon sol bek Leonard Zuta ile anlaştı ve transferi kapattı.

Konyaspor 11 günlük ilk etap kampını tamamladı. İlk yarının son 5 haftasına baktığımız zaman,  bazı maçlarda futbolcuların takım oyunundan uzaklaşıp, bireysel oynamaya başladığını, bunun beraberinde de oyunun kontrolünün kaybedildiğini söyleyebiliriz.

Sezonun ikinci yarısının ilk haftasında deplasmanda oynayacağımız B.B. Erzurumspor maçının sonucunu çok merak ediyordum, zira ilk maçta 2-0 öne geçtiğimiz halde, 2-2 ye gelip son dakikalarda galibiyeti kazandığımız düşünülürse maçın önemi bir kat daha artıyordu.

 11 günlük kamp tamamlandıktan sonra Kocaman;

“Şimdi çalışma ve hazırlıklar anlamında ana bölüm bitti. Salı gününden itibaren B.B. Erzurumspor maçına odaklanacağız. Hem rakibimizi inceleyeceğiz hem de yapacaklarımızın neler olabileceğine doğru yoğunlaşmaya başlayacağız. Lige tabii ki de kuvvetli bir başlangıç yapmak amacındayız. Her ne kadar her rakip son derece değerli ve güçlü olsa da tüm çalışmalarımız iyi bir başlangıç için olacak. Umarım başarırız” açıklamasına bakılınca her maça aynı ciddiyetle çıkılacağının, hiçbir maçın oynanmadan kazanılmayacağının net ifadelerini gördüm.

SÜPER BAŞLANGIÇ

Bu atmosferde çıkılan Erzurumspor maçının sonucunu merakla bekliyordum.

Oyunun ilk yarım saatine baktığımız da Konyaspor da önemli bir değişiklik olmadığını gördük. Rakip kaleye tek şut dahi atamadı.  Topa sahip olma oranlarında ise %70’ e 30 gibi bir oran ortaya çıktı

Oyunu kendi sahasında kabul eden, kontra ataklarla tehlike yaratmaya çalışan Konyaspor bunda da başarılı olmadı.

Ancak; 30 dakikadan itibaren bambaşka bir Konyaspor izlemeye başladık. Bu dakikadan itibaren kendine gelen Konyaspor rakip saha da daha fazla görünmeye ve topla daha fazla oynamaya başladı.

Akabinde de rakip kaleye dört şut attı, bu şutlardan ikisi isabetli olurken biri de Ömer Ali nin 45. dakikada defansın arkasına sarkarak attığı gol ile 0-1 öne geçti.  Bu golle ilk yarı tamamlandı.

Konyaspor, ikinci yarıya kontrollü, yere sağlam basarak, İlk yarının tam tersi bir görüntü içinde oyuna çok iyi başladı.

58'inci dakikada Ömer Ali'nin kullandığı korner atışında topu BB. Erzurumsporlu oyuncular ıska geçince Volkan, ikinci golü attı: 0-2.    

İki sıfır öne geçtikten sonra rakibin daha fazla risk alacağını, bunun sonucunda da kontra ataklarla gol sayısını daha fazla artıracağımızı düşünürken 59' uncu dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Rashad Muhammed, müsait durumdaki Taylan'ı gördü. Taylan’ ın golü ile fark bire indi.  1-2.

Oyunun iki sıfırdan iki, bir’ e gelmesi yenik durumda bulunan takımlar için artı motivasyon, galip takım için de panik oluşturur.  

Bunun sonucu olarak da Erzurum spor Konyaspor un sahasında daha fazla görünmeye başladı.

Ancak Konyaspor yine kontrollü, yere sağlam basarak Erzurum sporun ataklarını savuşturmayı başardı.

İkinci yarının ilk maçına süper bir başlangıç yapan Konyaspor harika bir galibiyet alarak puanını 28 e çıkardı.

Yönetimi, teknik heyeti, oyuncuları ve buz gibi havada takımlarını yalnız bırakmayan taraftarları tebrik ediyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR