Sabit Horasan

Sabit Horasan

İkinci yarı umudu

İkinci yarı umudu

..Ve ikinci yarı başladı..
Konyaspor, ilk maçını, bugün iç sahada, ligin güçlü ve iddialı takımlarından, geçen yılın şampiyonu Bursaspor ile oynayacak.
Zor maç. Evet, bir yanda bu yıl en azından Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen bir Bursaspor, diğer yanda, ligin ilk yarısını 14 puanla düşme hattında, 16. sırada kapatan bir Konyaspor..
İki renktaş, yeşil-beyaz takımın maçı, elbette ki her iki ekip içinde önemli. Ama, bizim açımızdan, Konyaspor daha ağır basıyor.. Dahası, Konyaspor bu maçı kazanması halinde ikinci yarı için daha da umutlanacak, ikinci yarıya moral ve güven kazanarak girecek.  
Ligin ilk yarısı dönüp baktığımız zaman, Konyaspor’u haklı olarak çok eleştirdik. Ama, artık onlar geride kaldı.. Şimdi yeni bir umutla bakıyoruz 2. yarıya. Konyaspor için var olma savaşı olacak. Bu savaştan, hep birlikte yüzakıyla çıkmak için de kenetlenmeliyiz, Konyaspor’un başarısı için seferber olmalıyız. Herkes elini taşın altına sokmalı. Kimse bu zor görevden kaçmamalı.
Spor Toto Süper ligde ilk yarı beklenileninde ötesinde oldukça çekişmeli geçti. Konyaspor, biraz şanslı olsaydı, Gaziantep deplasmanında hakem uydurma biri penaltı vermese ve 3 puan çıkartılsaydı, iç sahada kaybettiği veya berabere kapattığı maçlarda puan almış olsaydı bugün en az 20 puanda olacak ve ikinci yarıya daha rahat bir konumda girecekti.
Ne yazık ki, yapılan hataların dışında  Konyaspor bir Antalyaspor, Kayserispor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor kadar şanslı değildi.. Şanssız takımlar arasına bir Ankaragücü ve Eskişehirspor’u da ekleyebiliriz.
Spor Toto Süper ligde ikinci yarı daha çetin geçecek.. Puan, aslanın ağzında değil, midesinde.. Az hata yapan, avantajları iyi değerlendiren takımlar sezon sonunda sevinecek. Konya olarak, elbette ki bu takımların arasında yer almak istiyoruz.
Bursaspor maçının, Konyaspor açısından çok büyük önemi var. İyi futbol oynayan, gol atan ve şampiyonluk yarışını lig sonuna kadar kovalamayı amaçlayan Bursa karşısında alınacak 3 puan Konyaspor’un önünü açacak.
Alınacak bir galibiyet, ara transferin flaş takımlarının ilk sıralarında yer alan Konyaspor’u rahatlatacak ve gelecek haftalara daha umutla bakılacak.
Konyaspor yönetimi, ilk yarıdaki kadrodan bir çok futbolcuyla yollarını ayırdı. 4 yabancı ve 4 yerli olmak üzere 8 yeni transfer yapıldı. Alınan yabancı futbolcular, kendi Ülkelerinin Ulusal takımlarında top koşturuyor.. En azından bu bile rakip takımlara gözdağı verme açısından işe yarayabilir. Umarız ki, yeni transferler uyum sağlarlar ve Konyaspor’da da aynı başarıyı devam ettirirler ve takıma yararlı olurlar. Bu nedenle, transferler iyi veya kötü şeklinde konuşmak erken olur.. Hele bir ikinci yarı başlasın, o zaman göreceğiz.
Şimdi iş yönetime, teknik adamlarla ve taraftarlara kaldı.. Un var, yağ var, şeker var.. Helva yapması yönetimin ve teknik adamların işi. Mazeret yok. Para yok, geç transfer yapıldı, yeni transferlerimiz çok az çalıştı falan gibilerden. Herkes başını ellerinin arasına almalı ve görevini en iyi şekilde yapmalı. Zaman mazeret üretme zamanı değil. Zaman, başarı ve Konyaspor’u üst sıralara taşıma zamanı. Rakiplere değil, biz kendi işimize bakmalıyız. Tüm Konya el ele verirse başarılmayacak diye bir şey yok.. Umutluyuz, Konyaspor lig sonunda sevinen taraf olacaktır. Tüm Konya’nın ortak noktası da budur.. Taraftarlara düşen görev ise, sadece takımı desteklemeleri olmalıdır.
xxx
Şekerspor’u, Ziraat Türkiye kupasında gösterdiği başarılı performanstan dolayı kutluyoruz. 2. lig kırmızı grupta yer alan temsilcimiz,  zirve yarışını sürdürüyor.. Devre arasında, üç kupa maçı oynayan ve ikinci yarı perdesini de iç sahada Adana Demirspor’u yenerek 3 puanla açan yeşil-beyazlılar, yoğun maç programı nedeniyle yorgunluktan olsa gerek, Adana karşısında istenilen performansı sergileyemedi.. Ama, yeşil-beyazlı ekibin bugün Eyüp deplasmanından galibiyetle döneceğine inanıyoruz.
Ancak, bizi asıl düşündüren yeni transferlerin Adana maçında vasat bir görüntü vermesi oldu. Umarız ki, ilk lig maçları olması nedeniyle böyle bir görüntüyle karşılaşmış olalım. Yoksa, Şekerspor’un işi ilk yarıya oranla çok daha zor olacak.
Bu arada, Anadolu Birlik Holding ve Şeker AŞ, Polonyalı futbolcu Robak’ın bonservis ücretini karşılayarak Konyaspor’a hediye etti. Bu örnek davranıştan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek bu iş birliğinin devam etmesini ve diğer kurumlara da örnek teşkil etmesini dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR