Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

İçimde ukde olarak kalmıştı, 

İçimde ukde olarak kalmıştı, 

Bilindiği üzere ligde ikincilik mücadelesi veriyoruz. Fenerbahçe bu aşamadan sonra bulunduğu yeri bırakmaz. 2. Olsak da olmak da takımı çok başarılı buluyorum. 

Zaman zaman yazılarımda da bahsediyorum, yıllardır düşme korkusu yaşayan bir taraftar olarak, bu yıl hiç endişe yaşamadan, eskilerin tabiri ile “Karnımızı kaşıya kaşıya” maçlarımızı izledik. İzlemeye devam ediyoruz.

Bazı şanssız maçlar da kaybettik, bunda bizim hatalarımız olduğu kadar, verilen haksız kararlar da etkili oldu. 

Kabul edelim insanın olduğu her yerde hata vardır. Yeter ki kasıt olmasın. Ülkemizde her birey az çok futboldan anlar, her pozisyon için bir görüşü vardır.

Ligi genel değerlendirme yaparak kafalarında mutlaka bir görüş ve düşünceleri olacaktır. Unutmayalım her karara ve düşünceye saygılı olmalıyız.

Daha önceki yazımda da bahsettim, benim için her takımı yenmek önemli, ancak! Özellikle Göztepe ve Antep’ i yenmek çok daha önemli.

Göztepe Konya takımına yıllardır bel altı vurdu. Sonuçta kazdığı kuyuya düştü. Antep içinse, tek antipatim daha önceki edepsiz teknik direktörü Marius Şumudica’ nın evimizde oynadığımız maç sonucu tribünlere dönerek kümeye işareti yapması.

Aksi takdirde İzmir ve Antep halkı ile bir alıp veremediğim yok.  Ancak, yöneticilerin teknik direktör ve oyuncu seçiminde dikkat etmesi gerekir, edepli insan seçmek önemli. 

Konya takımının teknik direktörü ve oyuncuları fair play yani üstün ahlak konusunda lige örnek oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Başakşehir berabere kaldı, Alanya yenildi, en azından 3. Sıradaki yerimizi sağlamlaştırmak için oldukça önemli bir maça çıktık.

Her iki takımda, tipik bir orta saha mücadelesi ile başladı maça. Öncelikli gol yemeyelim, fırsat bulur atarsak harika olur düşüncesi hakimdi. 

Durum 20. dakikadan sonra değişti, baskımız arttı. Bu arada İki pozisyon bulduk, birinde defans, diğerinde kaleci gole izin vermedi. Ancak organize ataklarımız devam etti. 32. Dakika da Çekiçi’ nin güzel kafa vuruşu ile öne geçtik. Bu arada bir topumuz direkten döndü. 43. Dakikada ise sahneye Ahmet Hassan çıktı durumu 2-0’a getirdi.  İlk yarı da bu sonuçla tamamlandı.

2-0’ ın verdiği özgüven ile ikinci yarıya başladık, kendimizi yormadan, 56. Dakikada Hadziahmetovic’ in ayağından skoru 3-0’a getirdik. Bu arada ilk yarı da 11 kişi ile pozisyon bulamayan Antep, 10 kişi ile 3 pozisyon buldu, ancak atamadılar. 87. Dakika da ise aradığı golü buldu, unutmayalım. 

90 artı 4. Dakikada Michalak çok güzel oyununu gol ile süsledi sonucu belirledi. 4-1

İlk maçı 3-2 kaybetmiştik, Antep’ i yenmek içimde ukde olarak kalmıştı. Bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. 

Emekleriniz sağlık, tebrik ediyorum.

EMPATİ

Trabzon-Karagümrük maçında atılan ilk gol öncesi kırmızı kart var mı yok mu diye yorumcular helak oldu.

Aslında tartışmalara gerek yok. Trabzon camiasına sorulsun, aynı faulü Karagümrük’ lü oyuncu yapsa, kırmızı kart verilmese düşünceleri ve tepkileri ne olurdu.

Sadece empati yaparak soruya cevap versinler yeter. Tartışmaya ne gerek var.




 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR