Ahmet Yavuz

Ahmet Yavuz

Huzur veren 3 puan

Huzur veren 3 puan

31. Hafta İ.H.Konyaspor evinde Aytemiz Alanyaspor’u 1 golle mağlup etti. Son haftalarda Konyaspor için iyiye gitmeyen durum 3 puan ile yüreklere su serpti. Düşme potasından uzaklaşmak için bu maç Konyaspor için çok önemliydi. Alanyaspor ise hafta içi kupa maçında aldığı mağlubiyet ile elenerek bütün motivasyonunu süper lige çevirmiş bir şekilde Konya’ya geldi.

İstatiksel olarak Konyaspor bu sezon skor avantajı ile en az süre oynayabilen takım. Skor avantajını korumakta zorluk çeken bir takım. Geçen hafta 90+2 de öne geçmesine rağmen bu avantaj çok sürmeden kendi kalesinde beraberlik golünü görüp 1 puanla Kasımpaşa deplasmanından dönmüştü.

Konyaspor bu hafta önceki haftalara göre daha ofansif bir kadro seçimi ile maça kazanmak için çıktığı aşikardı.

İki takımda maça kazanmak için başladı gibi gözüküyordu ilk dakikalar. Tüm hatlarıyla oyunu Konyaspor’un sahasına yıkmaya çalışan ve hatlar arası mesafeyi kısa tutmaya çalışan bir Alanyaspor izledik ilk yarı. Konyaspor bu sezon kafa topu ile istatiksel olarak Beşiktaş ile birlikte en fazla gol bulan takımlar arasında. Ve en büyük kafa golü silahlarından biri sayılan Çikalleshi 13. Dakikada kafa ile golü buldu.

Konyaspor’da Dİomaande’nin kafasında bazı düşünceler yer edinmiş ve bunlardan kurtulamıyormuş gibi gözüküyor. Fiziğine ve fizik gücüne çok güvenen bir futbolcu. Bu da kendisinde agresifliğe yol açıyor. Kendisini futboldan uzaklaştırıp agresif bir oyun sergiliyor. Bu takımın orta alan enerjisi olarak gözüken Diomande gereksiz agresif hareketleri ve kendine olan çok fazla güveni orta alanda çok kolay top kaybı yapmamızı sağlıyor. Saha içinde sakin kalmayı başarabilse bu takıma daha çok fayda sağlayabilir. İlk yarıda Diomande ve Rahmanoviç sarı kart görerek gelecek hafta Erzurum maçında cezalı duruma düştüler.

İlk yarıda önde baskı ve rakibi uzun top oynamaya mecbur bırakama politikası Konyaspor adına başarı getirdi ki 2. Dakikada Umut ile ofsayt olan pozisyonları dışında Alanyaspor heyecanlandırıcı gol pozisyonu içerisine giremedi. Alanyaspor pas oyunu yapan ve bu oyun stilini prensip haline getirmiş bir takım olarak ilk yarı açık kara bizden daha çok topla oynasa da beraberlik golünü bulamadı.

Konyaspor ikinci yarı skoru koruyup ikinci golü bulmaya çalıştı ve bir çok kez ikinci gole çok yaklaştı. Alanyaspor üzerinde hafta içinden kalan yorgunluk var gibiydi. İkinci yarı ciddi gol pozisyonları bulan ve bunun için dik paslar ile oyunu ileriye yıkmaya çalışan takımımız talihsizlikler sebebi ile 2. Golü bulamadı.

Konyaspor’un bu sene başına gelebilecek en büyük talihsizliklerden birisi Artem Kravets olabilir. Girdiği çok net kaleci ile baş başa 2 pozisyonu 5 dakika ara ile bu kritik haftada harcayan futbolcudan daha büyük bir talihsizlik olamaz. Konyaspor böyle bir futbolcuyu hakedecek bir takım değil.

Son vuruşlarımızda ciddi problemler yaşayan bir takımız. İlhan hocanın ilk 11 ‘de Kravets yerine Çikalleshi’yi başlatıp ona güvenmesi bize bu güzel sonucu getirdi. Bu maç ikinci yarı 4-0 olmaması için hiçbir sebep yokken Kravets altın tabakla sunulan şansı elinin tersiyle teknik heyete göndermiş gibi gözüküyor.

Konyaspor rakip takımın oyun prensiplerini öğrenmiş ve ayağa paslarla oyuna hükmetmesine izin vermeyip ilerde 6 kişi ile baskı yapmış geçen hafta kırılan özgüveni yerine getirmiş gibi duruyor. Konyaspor’un acilen hucum hatlarındaki diğer alternatifleri gözden geçirip önüne bakması gerekiyor. Önümüzdeki iki hafta çok önemli. Bu maçlardan puan çıkarabilmek için hucüm varyasyonlarında alternatiflerimizi düşünmek ve ona göre hareket etmek zorundayız.

Kendi evimizdeki bu 3 puan bizim için çok önemli ve bizi çok rahatlattı. Bunun rahatlığına kendimizi çok kaptırmadan önümüzdeki maçlar için sıkı bir çalışma yaparak çıkmalıyız. Gelecek haftalarda Erzurumspor ve Ankaragücü maçlarından puan çıkarmamız gelecek sezona gözlerimizi dikip daha güzel bir Konyaspor için umutlanmamızı sağlar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet Yavuz Arşivi
SON YAZILAR