Ramazan Kural

Ramazan Kural

Hoşgeldin 2020

Hoşgeldin 2020

 

Yeni yıllar yeni umutları da beraberinde getirsin istiyorum. Ancak farkında olmadan ya da bazen farkına vararak, yaşamımızda yenilikleri istediğimiz halde geçmişe takılıp kalabiliyoruz. Ne için,  kim için.  Yalnızca kendi hırsımıza yenik düştüğümüz için. Geri adım atmamak için. Geri adım atınca ya da özeleştiride bulunduğumuzda sanki bu bir zayıflıkmış gibi algılanıyor. Önemli olan insanın öz eleştiri yapacak gücü ve cesareti göstermesi çok önemli diye düşünüyorum.

Yarın, 365 sayfalık bir kitabın ilk boş sayfasıdır. Güzel bir şey yaz.
İleride geride bıraktığımızdan çok daha iyi şeyler var.
Dünden öğren, bugün için yaşa, yarın için umut et.
Yeni yılın en görkemli ışığı tatlı umut!
Her yeni günde gizli fırsatları bulmak için yeni yıla kararlılıkla yaklaşın.

2019 yılını zam yılı olarak geçirdik, elektrik doğalgaz başta olmak üzere birçok ürüne zam yapıldı. Kıt kanat geçiren şartlar daha da ağırlaştı. Asgari ücrete yapılan zam ortada nominal olarak maaşımız artmış gibi olsa da reel de  paramız zamlarla eridi. 2020 yılın da daha iyi olmasını umut ediyorum. 2019 yılında Konyamız için önemli bir adım atıldı

KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ASELSAN'ın kentte kurmayı planladığı silah fabrikası için 1 milyon 870 bin metrekare alan tahsis ettiklerini söyledi. Altay, fabrikanın temelinin de mart ayı içinde atılmasının planlandığını belirtmişti.

 ASELSAN Konyalı 24 girişimciyle birlikte  kentte silah fabrikası kuracak. Yaklaşık 56 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak fabrikada, imalat üretim ve prototip atölyeleri, entegrasyon holü, AR-GE ve idari bina, sosyal donatılar, 100 metre ve 200 metre atış poligonları, potansiyel uygulama projeleri için helikopter pisti bulunacak. Yalın üretim konseptiyle hazırlanan ve şehir mimarisine uygun, estetik bir şekilde hazırlanan ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası’nın mimari projesi, Konya Büyükşehir Belediyesi Estetik Komisyonu tarafından onaylandı. Türkiye’nin savunma sektöründeki ihtiyaçları dikkate alınarak yapılan değerlendirmelerde fabrikanın yapım süresinin ise 6 ay öne çekilmesine, 17 Aralık 2020’de işletmeye alınmasına karar verildi

Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, taktik kara araçlarında ve sabit tesislerde hava ve kara tehditlerine ve asimetrik tehditlere karşı kullanılmaktadır. Harekât ihtiyacına uygun olarak sisteme farklı silahlar takılabilmektedir. Gece ve gündüz gözetleme, hedef tespit ve takip imkânı sağlayan SARP, gelişmiş uzaktan komuta yetenekleri ile kullanıcı personelin güvenliğini en üst seviyeye taşımaktadır.

Rabbim nefsimize CELALİYLE, kalbimize CEMALİYLE, hayatımıza HİKMETİYLE, hatalarımıza RAHMETİYLE, mahşerde MUHAMMED'İYLE yardım etsin İnşallah.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR