Adem Turan

Adem Turan

Hoş geldin 2020 yılı!

Hoş geldin 2020 yılı!

Yeni yıla hızlı girdik. Önce yerli otomobille tanıştık, ardından Libya ile yapılan antlaşma, yine Libya’ya asker gönderme tezkeresi hazırlanması ve heyecanla bekleyen zamlar art arda sıralandı. Yeni vergiler gelirken, mevcut vergiler de zamlandı.

Ne dersiniz? Yeni yılın gelişini kutlarken, daralan ekonomi insanları biraz daha mı üzecek? İnsanların hayatlarını etkileyen, birinci derecede temel ihtiyaçlar olan ısınma, giyim, gıda, ulaşım, su ve elektrik gibi ürünlerin hepsi zamlardan nasibini almış.

Hal böyle iken, Diyanet İşleri Başkanlığı; öncelikli olarak sigara içmek haram diye fetva verebiliyor. Oysa bu konuda haram olduğuna dair her hangi kesin hüküm yoktur. Evet, sigara sağlığa zararlıdır, aile bütçesini de olumsuz etkiler. Aynı zamanda çocuklara da kötü örnek teşkil etmektedir. Bütün bunlara rağmen doğrudan haram demek, güzel bir eylem planı olmasa gerek. Kaldı ki, haramlığı sabit olan Milli Piyango bileti satın almak, zina etmek, kumar oynamak, içki içmek, faiz gibi haram oluşu tartışmasız hususları dillendirmek daha hoş olur düşüncesindeyiz.

Devleti idare edenlerin önceliği, insanların hayat standartlarını yükseltmek, refah ve huzurlarını sağlamak, can güvenliğini temin etmek olmalıdır. Bunu yaparken de, hiçbir zaman adaletten uzaklaşmamalıdır.

Mademki, hedefimizi sosyal adaleti sağlamak, o zaman zengin ile fakir arasındaki uçurumu minimize etmemiz gerekmektedir.

Dünyada, ileri derecede kalkınmasını sağlamış ve de halkları mutlu olan devletlere baktığımız zaman, milli gelirlerini hakkaniyetle paylaştıklarını göreceksiniz. Keza bu ilkelere bizim atalarımızın da gerek Selçuklular, gerekse Osmanlıların riayet ettiği gözlenmektedir. Bu düsturla hareket edersek, daha yaşanılabilir bir ülke konumuna erişiriz.

Bu duygularla yeni yılımızın daha müreffeh bir yıl olması temenni ediyoruz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR