Ramazan Kural

Ramazan Kural

Hoş geldin 11 ayın sultanı

Hoş geldin 11 ayın sultanı

Müslümanlar için büyük öneme sahip olan 3 ayların başlamasıyla ramazan ayının heyecanı içimizi sarmıştı. Recep, Şaban aylarını idrak ettikten sonra ramazan ayına kavuştuk;

24 Nisanda oruç tutmaya başladık. Ramazan ayı aylar içerinde çok değerli sevap bolca bahşedildiği aylardandır.

Muhammed in canı kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki oruçlunun ağız kokusu Allah katında mis kokusundan daha güzeldir

Esasen ramazan ayı bizim için büyük bir fırsattır.  Orucumuzu tutmayı bol , bol Kuranı kerim okumalı dualar etmeyi ve tövbeyi istiğfar da bulunmalıyız.  Hadisi şerifte:“Hiçbiriniz oruçlu olduğu gün çirkin söz söylemesin ve kimse ile çekişmesin. Eğer biri kendisine söver veya çatarsa ben oruçluyum desin “

Müslümanlar için oruç bizim sabrımızı ortaya çıkarır. Oruç tutmak ta sabredilen bir ibadettir. Yüce Rabbimiz birçok ayetle ‘´Sabredenleri müjdele´´ diye bizi uyarıyor. Açlığa, susuzluğa, nefsimize sabretmek işte orucun bize sabır konusundaki başarımızı veya başarısızlığımızı gösterir. Ayrıca oruç bize açlıkta tokluğun, zenginlikte fakirliğin ne olduğunu en iyi anlatan bir ibadettir. Oruçlu kişi acıkması, susması olduğu halde yemeyerek ibadet yaparken açlığın susuzluğun ne olduğunu daha iyi anlamamıza sebep olur.

Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kuranın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kuran’da " Ramazan ayı insanları kurtuluş yolan götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kuran'ın indiği aydır. "(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi de ramazan ayı içindedir. Müslümanlar için af ve bağışlanma müjdelerini barındırır.

Resulullah, Kadir Gecesi’nde, "Allahümme inneke afüvvün kerîmün tühıbbül afve fa’fü anni" duasını okurdu. Anlamı, "Ya Rabbi, sen affedicisin, kerimsin, affı seversin, beni de affeyle" demektir.

Son zamanların kabusu haline gelen corona virüsü hayatı felç etmiş durumda ve Müslüman aleminin camileri boş kaldı. Ramazanı şerif ayının hürmetine inşallah bayram namazında camilerimizin açılıp cemaatle dolup taşmasını yüce rabbimden niyaz ederim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR