Adem Turan

Adem Turan

Hile her alanda hortladı

Hile her alanda hortladı

Pazarcıların en çok kullandığı hile metodların başında kaliteli, düzgün ürünleri tezgahın ön tarafına dizip, arka tarafta ise küçük, çürük ürünleri geri plana yerleştirmek gelir. 

Son yanıltmaca uygulamalar ise litre ve kilogramlarda uygulanmakta. Şöyle ki;         

Kuru yemiş paketleri 200 gramdan 180 ve 155 grama indirildi.

Ayçiçek yağının 5 litre olarak bilinen ambalajları 4.5 Litre ve 4 litreye düştü.

Yoğurt ve Peynirde 500 ve 1000 gram olarak bilinen ambalajlar 900, 800, 870, 600 gibi farklı gramajlarla  üretilmeye başlandı.

Fındık kremasında 750 gram olarak standartlaşan ambalaj, 630 grama indirildi.

Çayda 500 ve 1000 gram olarak standartlaşan paketlerde 900 gramlık uygulama başladı.

1000 mililitre zannettiğimiz temizlik malzemeleri 900-750 mililitreye, 4 litre zannettiklerimiz 3750 mililitreye düşmüş durumda. Liste daha epey kabarık ben burada bir kaçını zikrettim.

Bu uygulamaları tespit eden, Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya  göre, gıdada gramajı azaltma yoluyla gizli zam uygulaması yaparak tüketiciyi mağdur edenlere 114 bin 326 liraya varan idare para cezası verilmesi uygulanacağı bildirildi.

İşte bu tek amacın daha çok para kazanmak olan zihniyetin tezahürüdür. Şimdi eski alışkanlıklarınızı çöpe atma zamanı, yeni literatür böyle işliyor. Hani, ben siftah yaptım diğer alacağını da yan komşudan alırmısın diyecek insanlar yok artık. Maalesef değerlerimizi yitirmişiz. Ne berekete inancımız kalmış ne de şüküre.

Şimdiler de tam tersi uygulamalar var, pazarlarda cinayetler işleniyor ucuz mal satanlar cezalandırılıyor. Yakın zamanda şahit olduğumuz ayçiçeği yağı satışlarında türlü türlü tiyatrolar oynanıyor. Sonuçta fatura halka kesiliyor, ekonomik olarak insanlarımız  zorlanıyor.  Allah fakir fukaranın yardımcısı olsun. Sadece ekonomi değil İnsanlık zor günler geçiriyor, türlü türlü imtihanlardan geçiyor. Bu günler de geçecek diye dua ederek sabır temennisinde bulunuyoruz.

Aynı zamanda dün, 4 şubat Dünya kanser günü idi. Rabbim  tüm kanser hastalarına acil şifalar versin inşallah.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR