Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Hedeften çok uzakta kaldık

Hedeften çok uzakta kaldık

Konyaspor olarak, sezona başlarken ilk yarı için yönetimin hedeflediği 25-28 puanın oldukça gerisinde kaldık. Bu sebeple başarılı olduğumuzu söylemek mümkün değil.

Çalışarak, çok çalışarak, daha da fazla çalışarak başarılı sonuçları elbette alabiliriz. İkinci yarı yönetime, teknik ekibe ve oyunculara çok daha fazla iş düşüyor.

Daha önce de yazdım, takım yenildiği zaman bir hafta yüzümüz gülmüyor, son dört haftadır da halimiz ortada.

Taraftarlar haklı olarak ağır eleştiriler yapıyor, ancak iyi zamanda destek olmak önemli değil, zor zamanda destek olmak gerekiyor.

Elbette telafi edilebilir. Ancak; gördüğüm kadarı ile bu performansı sahada görmüyorum. Sürekli ifade ediyorum, iyi bir yönetime, iyi bir teknik adama sahibiz, 

O Halde neden hedeften uzak kaldık.  Madem, iyi bir yönetime, teknik adama ve oyunculara sahibiz, neden istediğimiz hedefe ulaşamadığımızı bilen biri varsa bana da söylesin.

TAŞLAR YERİNE OTURUYOR MU?

 Galatasaray da taşlar yerine oturuyor demiştim. Malatya karşısında ortaya koyduğu futbol taşların oturmasına daha çok zaman olduğunu gösteriyor.

Galatasaray' ın orta sahası ile hücum hattı arasında dağlar kadar mesafe var. Defanstan ve orta sahadan gelen toplar, ileride birdenbire yok oluyor.

Babel’in attığı golde en büyük pay sahibi zemin.  Sahanın zemini bu kadar kötü olmasa gol olma ihtimali zayıftı.

Malatya ve Antep karşısında alınan galibiyetler aldatmasın. Galatasaray bu oyunla ancak 3. Olur. 

HEM VAR‘LA HEM VAR’SIZ

Sergen Yalçın' ın hakemlere attığı fırça sonrası Beşiktaş yükselişe geçti. Bunda iyi oyununun etkisi olduğu kadar, hakemlerin de etkisi var.

Her zaman şunu söylerim. Kendine yapılmasını istemediğini rakibine yapmayacaksın. Beşiktaş' ın rakibine yaptığı fauller Beşiktaş' a yapılsa, tepkiler nasıl olurdu.

Beşiktaş VAR’la da, VAR’sız da kazanıyor.

MESUT ŞİMDİLİK İYİ

Fenerbahçe Mesut Özil’ i kadrosuna katmakla çok büyük bir transfer yaptı. Bu tür büyük transferler diğer oyuncular üzerinde iki tür etki yapar.

Birincisi, diğer oyuncular.  “Yönetim çok büyük bir transfer yaptı, bizde buna ayak uyduralım düşüncesi içinde girerlerse” takım çok kısa sürede büyük başarılar elde eder.

İkincisi ise, “bizler bu transfer altında eziliriz, bir daha yüzümüze kimse bakmaz düşüncesi içine girerlerse” Mesut Özil fayda değil zarar getirir.

Bu iki sonucun ortasında bir durum söz konusu olamaz, takım ya başarılı ya da başarısız olur, bunu da zaman gösterecek.

Kayseri maçında Özil’ in tribünde olmasının oyuncuları motive ettiği açıkça görüldü. Ancak tribünde olmak başka sahada olmak başkadır. 

Fenerbahçe’ nin en büyük şansı Erol Bulut. Karakterli bir insan olan Bulut’un, Özil transferini kısa sürede takımın lehine dönüştüreceğini düşünüyorum.

Kayseri karşısında iyi olan Fenerbahçe Rize karşısında iyi değildi. Takımının defansı güven vermediği için taraftar maç boyunca hop oturup hop kalktı.

Kaleye gelen her akın gol olacak endişesi ile maçı izleyen taraftarların bu galibiyetten memnun olmadığını düşünüyorum.

Fenerbahçe bocalayan bir takım görüntüsü veriyor. Maçın en iyi yönü galibiyet başka da iyi bir yönü yok.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR