Muammer Çelik

Muammer Çelik

HEDEFİ İYİ BELİRLEME

HEDEFİ İYİ BELİRLEME

Sevgili hocalarım ve İslamcı yazar kardeşlerim vatandaşı, Müslümanları eleştirip durmayın. Eleştirecekseniz iktidarı ve yönetimleri eleştirin.

AKP’ye oy verenler samimi ihlaslı müminlerse; zaten vatandaş yapacağını yapmış kendisinden, kendisi gibi olan birini iktidar yapmıştır. Artık Bundan sonra görev iş başına gelen hükümetindir. O zaman bu sahtekar ve kalleş hocaların ikide bir “Siz Müslümanlar hep suçlu Sizsiniz” gibi bir eleştiriye hakları yoktur. Vatandaş ta dese ki: yahu .....hoca, ben yapacağımı yaptım.(Sözde) İslamcı bir iktidar kurdum. Hatta dünya lideri, halife, daha ne yapayım? “Bütün suç iktidarın, düzeltsin kardeşim!” “kendilerinin kasalarını ceplerini doldurmasını çok iyi biliyorlar.” “şimdiye kadar neyi düzelttiler?” demesi gerekir.

Ya da hoca efendiler eğer hakikaten meseleyi iyi idrak edebiliyorlarsa (ki hiç zannetmiyorum) “ Ey aklı kıt Müslümanlar AKP’ye oy vermeyin, çünkü bütün kötülüğün sebebi, temeli bu hükumettir.” Demeliler.

İmanlarından, itikat ve samimiyetlerinden hiç şüphe etmediğimiz, ama akli melekelerinden ya da meseleyi idrak noktasındaki kavrayış eksikliğinden mütevellit bazı hocaların da konuya bu tip yaklaşımları bizi üzüyor. Çünkü o kazdıkları kuyudan su çıkmaz attıkları taş, ileri gitmez. Çünkü gerçek suçlunun üzerine gitmiyorlar. Ben çok kötü bir tahmin yapmakta istemiyorum. Lakin korkularından böyle yapıyorlar diyesim geliyor.

Tamam “vurun, kırın, başınızı belaya sokun, hiç korkmayın...” falan demiyoruz. Biz diyoruz ki: “bırakın şu Müslümanları eleştirip durmayı!” “suçlulara pirim vermeyi bırakın artık!” zaten AKP’liler de ne diyorlar: “biz ne yapalım vatandaş bozuk diyorlar.” Bu hem yalan hem de yanlış.

Bir de küllükte biten gül misali; sen her tarafı çöplük haline getireceksin, hacı amcanın kapısının önüne bankayı açacaksın, her gün: “kredi çekin” diye reklam vereceksin hoca da hacı amcanın kafasını kıracak. Yahut Avrupa sokaklarından bile daha kötü bir ortamda (göbeği açık kızların olduğu bir ortamda) İslamcı gence sen fırça atacaksın: “sen şöylesin sen böylesin” diye... Tamam da önceki yazılarımda da yazdım Bir daha yineleyeyim (beğenmediğiniz) Arabistan'da bir kişi bir çok günahı istese de yapamaz. Mesela içki içemez, zina yapamaz, faiz alamaz. Yani; ancak yüzde bir gizli bir günah işleyebilir. Yine daha önce onlarca defa yazdığım def-i mefasit, celb-i menafitten evladır yani: Kötülüğü ortadan kaldırmak, iyiliği ortaya koymaktan önce gelir.

Biz tekrar daraltılmış konumuz üzerinden devam edecek olursak; bu tip sürekli Müslümanları eleştiren bir dille yazı yazmanın veya vaaz etmenin uyarıcı faydasının yanında böyle zararları da olmaktadır. Bir de AKP'nin toptancı veya torbacı anlayışı (torba yasalar) gibi bu tip yanlışlarla mücadele edenleri de hep aynı kefeye koyup durmayın. Yeter artık siz diyeceksiniz ki: “yarası olan gocunsun” veya “sözüm cemaatten dışarı” ya da “sizleri iyileri, tenzih ederim” ama kötü niyetli insanlar öyle anlamıyorlar. Onlar şöyle anlıyorlar: “zaten bunlardan bir şey olmaz.” veya “bizden adam olmaz.” kendisi Müslüman olduğu halde “bu Müslümanlardan adam olmaz” “hükümet, Başbakan ne yapsın...” vesaire sonuç böyle çıkar. Halbuki aynı adamlar, aynı millet 1996'da mükemmel bir iktidar!? Ekonomisi düzelme yoluna girmiş, ahlaki sorunlar azalmış, dış politikada şerefli bir noktaya gidilmiş... Refah yol hükümeti döneminde güzel şeyler olmuş. Bundan bir yıl önce de bir yıl sonra da ve o günden bugüne hep çöküntü olmuş. O 11 aylık hükümette vatandaş cennetten mi geldi?

Yönetim kardeşim yönetim!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muammer Çelik Arşivi

Arefe

27 Haziran 2023 Salı 07:00
SON YAZILAR