Sabit Horasan

Sabit Horasan

Hayırlı olur mu?

Hayırlı olur mu?

Önce Arda’dan başlayalım.

Son derece çirkin ve olmaması gereken bir saldırı.

Hem de Barcelona’da oynamasından dolayı gurur duyduğumuz, Dünya futbolunda Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Arda tarafından.

Hem de ulusal basının duayen isimlerinden Bilal Meşe’ye yapılan bir saldırı.

Birincisi; Avrupa şampiyonasının üzerinden uzun süre geçti. Neden şimdi?

İkincisi; öyle sanıyorum ki, Arda baktı Milli tamımın durumu iç açıcı değil, bir an önce kaçıp kurtulayım dedi. Böyle bir senaryo hazırlamış olabilir mi?

Üçüncüsü; bunun altında Futbol Federasyonu seçimleri yatabilir mi?

Ama her ne şekilde olursa olsun yapılan saldırı çirkin ve son derece yanlış.

 

Konyaspor’da Aykut Kocaman dönemi bitti.

Kendisine Konya’da birde veda töreni düzenlendi. Bir kez daha teşekkür ederiz Konya’ya ve Konyaspor’a yaşattığı başarılardan dolayı.

Aykut hocanın Konya’da kaldığı süre içerisinde yakalanan başarıları kimse küçümseyemez.

Önceki sezonda lig üçüncüsü olarak, bu yıl da Türkiye kupasını kazanarak Atiker Konyaspor ile birlikte Ahmet Şan başkanlığındaki yönetim, teknik direktör Aykut Kocaman ve ekibi ile bu başarıda pay sahibi tüm futbolcular tarihe geçti.

Aykut Kocaman’ın ardından takımın başına kim getirileceği, dahası Konyaspor’un yeni sezonda hangi teknik adama emanet edileceği merak konusuydu

Yönetim önceden çalışma yapmış ki, Aykut hocanın ayrılmasının hemen ardından Mustafa Reşit Akçay ile masaya oturuldu, görüşüldü ve  sözleşme imzalandı.

Öncelikle, takımın başına yerli bir antrenör getirilmesi olumlu bir adım.

Mustafa Reşit Akçay’ın alt yapı konusundaki ustalığını biliyoruz da, bu sezon Osmanlıspor’da gösterdiği performans biraz düşündürücü. Ankara ekibinin ligi 38 puanla düşme hattının hemen üzerinde kapatması bunun apaçık delili.

Futbolu dikine oynayan, dripling yapan ve bol pozisyon üreten çabuk ve kaliteli futbolculardan oluşan Osmanlıspor’da geçen yıl başarılı olmasına karşın bu sezonu neden tamamlayamadı, bu konu olumsuzluğa itmekte Konyaspor sevdalılarını.  

Herkes gibi bende hayırlı olmasından yanayım. Temennimiz de bu yönde. Ama bir takım tereddütlerim var.  

Umarım Konya ve Konyaspor kazanır. Bekleyip göreceğiz. Hani sonra aptesinde namazında bir hoca. Kim ne diyebilir ki!..

Birde, sistem takımı olan Konyaspor’un yeni sezonda da aynı formatta oynaması gerekir. Yoksa, Akçay hoca sistem değiştirirse şimdiden sıkıntılı günler başladı denebilir Kartallar için.

 

Bir önceki sezon Süper ligde üçüncü olan, bu sezonda Türkiye kupasını kazanan Konyaspor  artık sıra takımı olmaktan çıktı.

Yeni sezonda Avrupa ligi, Süper lig ve hem de Ziraat Türkiye kupasında mücadele edecek olan yeşil-beyazlı takımda hedef büyük olmalıdır.

Önce teknik direktör konusunun çözümlenmesi doğru bir karar.

Transferde ise mevcut kadro gönderileceklerin dışında dağıtılmadan 7-8 kaliteli futbolcu transfer edilerek kadro zenginliği sağlanması kaçınılmazdır.

Kadro sıkıntısını geride kalan sezonda yaşadık. Her ne kadar Türkiye kupası kazanılsa da ligde ve Avrupa liginde alınan sonuçlar ortada.

Transfer deyince aklıma birkaç isim geldi.

Örneğin; Trabzonspor’dan Yusuf Erdoğan. Antalyaspor’dan Sakıb Aytaç, Bursaspor’dan Mert Örnek ve Onur Atasayar,. Fenerbahçe’de kiralık oynayan Shakhtar Donetsk takımından Oleksandr Karavayev. Beşiktaş’tan Ömer.

Kadro kalitesini artırma adına mevcut kadrodan gönderileceklere gelince: Kibong, Rangelov, Mehmet Uslu, H. İbrahim Sönmez, Hora, Meha, Emre Can, Fofana, Kaya ile yollar ayrılmalı.

Tabi ki karar yönetimin ve teknik ekibin.

 

--

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR