Bayram Miroğlu

Bayram Miroğlu

HAYDİ, ÇOCUKLAR DİYANET TV’DE KUR’AN ÖĞRENMEYE

HAYDİ, ÇOCUKLAR DİYANET TV’DE KUR’AN ÖĞRENMEYE

Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.” (Tirmizî, Fedâilü'l-Kur'ân, 15)

 

Size samimiyetle bir şey sormak istiyorum, yanı başımızda bizim her hareketimizi gözleyen bir çift göz var. Yapmış olduğumuz her hareketi doğru kabul ederek zihinlerine işleyen, gözlerimizin içine bakarak en samimi ve saf duygularla büyüyen, göz nuru evlatlarımızın farkında mıyız? Onlar zamanla büyümekte peki hangi duygu ve düşüncelerle?

***

Bazı gerçekleri ne yazık ki göz ardı edebiliyoruz, “Nasıl olsa o çocuktur bilmez, söylediklerimizi anlamaz, ileride büyüyünce yapar vb.” diye ötelediğimiz çocuklarımızın farkına varmanın zamanı gelmedi mi sizce?

Bence çoktan geldi ve geçiyor dostlar. Peygamber Efendimiz (s) bizleri sorumlu ilan ediyor ve şu şekilde nasihatte bulunuyor:

Hepiniz çobansınız; hepiniz güttüğünüz sürüden sorumlusunuz. Devlet reisi de bir çobandır ve sürüsünden sorumludur. Erkek, ailesinin çobanıdır ve sürüsünden sorumludur. Kadın, kocasının evinin çobanıdır ve sürüsünden sorumludur. Hizmetkâr, efendisinin malının çobanıdır; o da sürüsünden sorumludur. Netice itibariyle hepiniz çobansınız ve güttüğünüz sürüden sorumlusunuz.” (Buhârî, Cum’a 11,)

***

Buradan çıkarım yapacak olursak koruyup gözetmemiz gereken, vatanına, milletine, bayrağına, namusuna bağlı, helali haramı bilen, Dîn-i Mübîn-i İslâmı en güzel şekilde bilen ve yaşayan, ahlaklı ve erdemli nesiller yetiştirmek bizim sorumluluğumuzdadır dostlar.

***

Bildiğiniz üzere bu yıl geçtiğimiz bu süreçten dolayı Yaz Kur’an Kursu eğitimlerimiz Diyanet TV ekranlarından gerçekleştirilecek. Burada işinin uzmanı öğreticilerimiz çocuklarımıza “Kur’an, İbadet, Siyer ve Ahlak” dersleri verecekler. diyanet.gov.tr üzerinden kayıt olan öğrencilerimize ise Müftülükler ve din görevlilerimiz kanalıyla “Dinimi Öğreniyorum Ders Kitabı” veya Müftülüğe gidemeyen öğrencilerimize ise bu kitabın pdf sini bilgisayarlarına indirip ders takibi yapabilecekler.

***

Şunu unutmayalım dostlar, Peygamber Efendimiz (s) in ifadesi ile bizler hepimiz birer çobanız yani teşvik edeniz, yol göstereniz, uyarı yapanız, yanlış ile doğruyu ayırt etmesi için çocuklarımıza tavsiye vereniz. Bu nedenle çocuklarımızın dini eğitimlerini almalarını sağlamak da hepimizin sorumluluğu ve vazifesidir.

Çocuklarımızı takip edelim, onların küçük yüreklerini incitmeden, kırmadan, ileride kapanmayacak izler açmadan çocuklarımıza rehberlik edelim.

***

Geleceğimizi emanet olarak bırakacağımız evlatlarımızı gönülden, muhabbetle selamlıyor,

Selam, dua ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Bayram MİROĞLU

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Miroğlu Arşivi
SON YAZILAR