Samet Sözgen

Samet Sözgen

Hayatınızın güzelliğinin farkında mısınız?

Hayatınızın güzelliğinin farkında mısınız?

Bu noktada bir şey fark ettiniz mi? Ben, siz ve bu satırları okuyan diğer tüm insanlar, üçüncü dünya ülkelerinden milyonlarca insanın yaşayabileceğinden yüz kat daha kolay, daha güvenli ve daha iyi bir hayata sahibiz.

**

Ama biz bu gerçeklerin farkında mıyız? Pek değil, çoğumuz şükretmek yerine hayatımızın ne kadar yolunda olduğunun farkında bile değiliz. İnsanlar, problemlere odaklanırken ve içinde bulundukları “korkunç durum” hakkında karamsar olurken, güzel hayatlarının takdirini kaybederler.

**

Hayatımızdaki binlerce şeyi doğal olarak kabul ederiz, çünkü bu bizim için tamamen normaldir, örneğin duş alabilmek veya her gün masamızda yemek yemek gibi.

*+

Her birimiz haftada birkaç kez rahatlıkla duş alabiliriz, ancak kabilesiyle birlikte çölde yaşayan bir Afrikalı için böyle bir su israfı kesinlikle ölümcül olacaktır. Üstelik çoğumuzun ertesi gün bir şeyler yiyip yiyemeyecekleri konusunda endişelenmesine gerek yok..

**

Üçüncü dünya ülkelerindeki gecekondu sakinlerinin, yemekten, telefon, TV vb. gibi lüks eşyalara kadar pek çok şeyden yoksun olmalarına rağmen, uygarlığımızın binlerce sakini kadar mutlu olduklarını hiç fark ettiniz mi? Bu insanlar, ertesi günün tadını çıkarabileceklerini bildikleri için hayatlarını daha çok takdir ediyor olabilir mi?

**

Belki de para gibi maddi şeylere veya somut şeylere odaklanmıyorlar, bunun yerine aileleriyle vakit geçirmekten hoşlanıyorlar ve derin dostluklar gibi sosyal değerlere bizden çok daha fazla değer veriyorlar?

**

Bakış açınızı değiştirin ve yeni görünüme hayran kalacaksınız.

Sevgili okur, lütfen biraz kendi hayatını düşün! Sürekli olarak hayatımızın olumsuz yönleriyle uğraşmak yerine, bize verilen büyük bir şans olduğunun ve hayatımızı daha da güzelleştirmek için gerekli her adımı atabileceğimizin bilincine varmalıyız. Hayatlarımıza daha yakından bakma riskini alırsak, bunun şimdiden ne kadar harika olduğunu bile fark edebiliriz.

**

Bu sadece bizim zihniyetimize ve bakış açımıza bağlı. Özellikle hayatınızın neden bu kadar zor olduğuna dair kanıt bulmaya çalışarak zamanınızı boşa harcamayın, bunun yerine hayatta elde ettiğiniz şeyleri takdir edin ve daha da önemlisi: kötü durumlarda yaşayanlar için hafife alınmayan bu şeylere değer verin. İşte o zaman hayatınızdaki güzelliklerin farkına varıp içsel huzurun tadını doyasıya çıkarmaya başlayacaksınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Samet Sözgen Arşivi
SON YAZILAR