Adem Turan

Adem Turan

Hayata dair yaşananlar

Hayata dair yaşananlar

Geçtiğimiz hafta sonu Konya’da hareketli günler yaşandı. Cumartesi günü önce gazeteciler, Konya Cemiyet başkanını seçti. Sefa Özdemir bey güven tazeledi. Biz de yeniden seçilen başkanın şahsında yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Ardından AK parti Başbakan’ın katılımı ile il kongresini gerçekleştirildi. İl Başkanı Hasan Angı’yı ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, Konyamıza hayırlı hizmetlerini bekliyoruz.

 Malumunuz 8 Mart  Dünya Kadınlar Günü. Ne yazık ki İslam’ın kadına verdiği ehemmiyeti insanoğlu tam anlamı ile kavramış gözükmüyor. Oysa Rabbimiz kadınları erkeğe emanet etmiştir. Emanete sahip çıkıp, bir gün bu hususta sigaya çekileceğimizi unutmamalıyız. Ülkemizde olduğu gibi Konyamızda da kadına yönelik cinayet, şiddet gibi olaylarda sık cereyan etmeğe başladı.

Bunların geçekleşmesindeki sebeplerin başında uygunsuz televizyon dizileri ve sosyal medya gelmektedir. Bizim örf ve geleneklerimize tamamen zıt konular işleyen televizyon programları ve dizileri toplumuzun ahlaki durumunu negatif yönde etkiliyor.

Bizler, çağdaş dediğimiz Avrupalı gibi yaşamak isterken, Fransız düşünür Roger Garaudy Yıldız Sarayı’nda verdiği bir konferansta şu ifadelere yer veriyor.

 Asıl hasta olan, Batı’nın kendisidir. Sizler hak üzere olduğunuz için, aslında sapasağlamsınız. Maalesef bu sağlamlığın farkında olmadığınız için, Batı’yı taklit ediyorsunuz.

Yapılan araştırmaya göre kadın cinayetlerinin çoğunun arka planında, boşanmak istemeleri sonucu canice öldürülmekteler.

Oysa kadın annedir, koruyucudur, şefkat ve merhamet sahibidir. Geçenlerde Afrin’de  savaşan kahramanlarımız üşümesinler diye, Konyalı annelerimiz el emeği kazak ve kaşkoller örerek moral olsun diye askerlerimize ulaştırmışlardır.

Bu vesile ile dualarımızı kahramanlarımıza eksik etmeyip. Allah hepsini korusun muvaffak kılsın inşallah. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.   
 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR