Çağatay Gödeş

Çağatay Gödeş

HATAY'A YER YOK

HATAY'A YER YOK

Bu hafta rakibimiz ligin flaş ekiplerinden Hatayspor'du.

Son dört maçtır kazanamayan takımımız için puan alınması gereken zor bir maç bizi bekliyordu. Rakip de Mame Diof yoktu ama hücum hattında ligin golcüsü Boubendza, Akintola ve Kamara gibi hem golcü hemde hızlı oyunculara sahiplerdi. Onlara açık alan verirseniz sizi hemen cezalandırıyorlar. Bizde ona göre oynadık özellikle Skubiç'in savunma tarafında harika oynaması bir nebze de olsa Hatay'ın kanatlarının etkili çalışmasını önledi. Ahmet de savunmaya dönünce savunma toparlandı ve iyi bir direnç ortaya koydular. Zaman zaman kaptığımız toplar ile de etkili olduk. Oyun iki taraf içinde gitti geldi. İlk yarının son dakikalarında Sehiç inanılmaz bir reaksiyon ile üst üste üç zor kurtarış yaparak takımımızın ilk yarıyı yenik kapanmasını önledi. Bizim özlediğimiz Sehiç tam olarak da bugün ki maçtaki Sehiç. İnşallah ilerleyen haftalarda eski günlerine döner. Milosevic'in varlığı da yokluğu da bir dert. Bugün yerine şans bulan Amar Rahmanovic yokları oynadı çok pas hatası yaptı ve istediğimiz oyun kurucu görevini yerine getiremedi.

İkinci yarı oyunu Hatay kalesine yıktığımız anlar oldu. Pozisyon da bulduk ama gole çeviremedik bunları. Yenemiyorsan yenilme derler ya bir puan böylesi güçlü bir rakip için ideal. Lakin galibiyet hasretimiz beş maça çıktı. Alt taraflar da neyin ne olacağı hiç belli değil iken Galatasaray maçı öncesi bir üç puan bizim için çok çok iyi olacaktı. Ama olmadı maalesef. Düşme hattının barajı 43 puan olur diye düşünüyordum bu puana ulaşmaya bir puan kaldı. Ama halen rahatlamış değiliz. Haftaya Galatasaray maçında savunma da ki iki as oyuncumuz da cezalı duruma düştü. Skubiç gereksiz bir pozisyon da aşırı itirazı ile önce sarı sonra kırmızı gördü. Bence pozisyon penaltı değildi ve gereksiz bir kart görmüş oldu Skubiç. Ama canı sağolsun sezon başından beri alternatifsiz ve maç kaçırmayan bir isim. Galatasaray maçında ceza sınırını atlatması da bir yönden avantaj olabilir. Çünkü ilerleyen haftalarda direk rakiplerimiz ile oynayacağımız karşılaşmalarda cezalı duruma düşmeyecek olması olayın iyi yönü. Sezon sonuna kadar alacağımız bir galibiyet bizi diğer sezonu düşünmemizi sağlar. Sağlık olsun diyor ve önümüzde ki karşılaşmalar için takımımıza başarılar diliyorum.

Bir paragraf da hocamız için bu sezona takılmadan ve maç dışında birşeyler yazmak istiyorum. Kendisi geldi ve takıma pozitif bir hava kattı. Ve her zaman kendini geliştirmeye çalışan hırslı bir isim. Kaybettiğimiz zaman uzunca düşünüyor ve hemen bir hafta sonra yaptığı yanlıştan dönüyor. Bunlar artı puan İlhan hoca için. Lakin hocanın elinde kısıtlı bir kadro var. Orta saha ve kanatlardan skora katkıyı fazla alamıyor. Hücum oyuncularımız bir maç iyi iki maç kötü. Ayrıca elinde hücumu yönlendirecek bir on numara da yok. Hal böyle iken eleştirmek haksızlık olur. Yeni sezonda etkili ve golcü kanatlar. 8 ve 10 numara ve iki tane de net golcü ile 100. yılımızda Avrupa kupaları hayal değil. Artık birilerini kendilerine düşen görevi layıkıyla yapması gerekiyor

Önceki ve Sonraki Yazılar
Çağatay Gödeş Arşivi
SON YAZILAR