Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Halk arasında adı ‘perili hastaneye’ çıkacak  

Halk arasında adı ‘perili hastaneye’ çıkacak  

Yazımın başlığını okuyunca bu da nerden çıktı diyebilirsiniz. İlk duyunca bende aynı düşüncede idim, ancak yerinde inceleyince vatandaşlara hak verdim.

Bu konuya yazımın son kısmında değineceğim.

Uzun yıllardır bölgemizin sorunlarını, sıkıntılarını, isteklerini, şikayetlerini, beğenilerini, eleştirilerini gündeme getiren yazar olarak, üzülerek ifade ediyorum, Hastane konusunda istenilen seviyeye bir türlü ulaşamadık.

Çevre yerleşim birimleri bu sorunu çözmelerine rağmen, bizlerin hala gündeme getirmemiz Seydişehir adına hem eksiklik hem de büyük talihsizlik. Nasıl ifade etsem, neresinden başlasam bende bilemiyorum, şu anda Canla başla çalışan bir başhekim var, bunun yanında Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti ilçe bakanı da üstün gayret gösteriyor.Ancak bunların yanın da bir isim var ki, teşekkürlerimi ve minnetlerimi ifade etmeden geçemem. AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Kendisini İl Başkanlığı döneminden tanırım ve iyi tanışırız, başkanlığı döneminde de çok önemli hizmetlere imza attı, Milletvekilliği döneminde gözümüz kulağımız. Bu arada iyi niyetle çalışan Muhalefet partilerinin temsilcileri, sivil toplum örgütleri, dernekler, odalar, sendikalar ve vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Kaymakam Pişkin, Başkan Tutal, AK Parti ilçe başkanı Atalay ve Milletvekili Ahmet Sorgun taşın altına elini koydu, eksik bulunan uzman doktor atamalarının yanı sıra 13 pratisyen doktorun da ataması gerçekleşti.

Halkımız arasında şöyle bir söylenti yıllardır dile getirilir. "ATANAN DOKTORLAR NEDEN KISA SÜREDE İLÇEDEN GİTMEK İSTİYOR" evet, doktorlar Seydişehir de kalmak istemiyor, bunun birkaç sebebinin yanında asıl sebep hastanede "SÖZLEŞMELİ KADRO BULUNMAYIŞI" Yakın yerleşim birimleri Beyşehir ve Bozkır Devlet Hastanelerinde sözleşmeli personel uygulaması var, iki ilçenin arasında bulunan Seydişehir de yok. Sanki özellikle yapılmış, cımbızla çıkartılmış gibi, 

Sözleşmeli personel uygulamasının şu avantajı var, doktorlar ve çalışanlar daha fazla ücret alma imkanına sahip. Daha fazla ücret alınınca hem doktorlar hem de çalışanlar hastalara ve yakınlarına daha yakın ve iyi davranıyorlar. Yani; ne kadar çok hasta gelir ise o kadar fazla para alıyorlar. Şimdi, kendisine büyük saygı duyduğum ve sevdiğim Milletvekilimiz Ahmet Sorgun' dan rica ediyorum. "Seydişehir Devlet Hastanesinde sözleşmeli doktor uygulamasına imkan verilmesini Sağlık Bakanlığımızdan çözmesi"

Bu sorun çözülmediği takdirde ne hastanede doktor tutabiliriz ne de hastane istenilen seviyeye gelir.

PERİLİ HASTANE

Hatırlanacağı üzere Devlet Hastaneleri ile SSK Hastaneleri birleştirildiği sırada Kızılcalar Mahallesinde bulunan Devlet Hastanesi 100, SSK hastanesi de 120 yatak kapasitesine, dolayısı ile Seydişehir 220 yatak kapasitesine sahip Bölge Hastanesi konumunda idi.

"Ben söylemiştim, yazmıştım" demekten nefret ederim. Hastaneler birleştirileceği sırada zamanın yetkililerine hem söyledim hem de yazdım. "Yapmayın etmeyin iki hastane de aktif olarak çalışsın, buralarda çok büyük yatırımlar var, hastaneyi şu anda bir merkezde toplamak faydalı değil diye" 

Anlatamadık, dinletemedik, ikna edemedik, İki hastane birleşti, o andan itibaren de Seydişehir'in HASTANE SORUNU hiç bitmedi. Hala da sorunlar devam ediyor.

Eski Devlet Hastanesi de verimli bir şekilde kullanılamadı atıl bir şekilde kaldı. Şimdi, bir okuyucumun yazdığını aynen aktarıyorum.

"Eski hastanede neler oluyor devamlı tuhaf duyumlar gelmeye başladı, hastane çevresinde yaşayan vatandaşlar olarak buraya “PERİLİ HASTANE” demeye başladık. Yabancı maddenin içeride kullanıldığı camların kırıldığı, tuhaf işlerin yapıldığı metruk bir bina haline geldi." diyor.

Bu bilgi ulaşınca eski hastane binasının bulunduğu yere gittim, anlatılanların eksiği var fazlası yok. İdarecilerimize sesleniyorum. Eski Hastane binası konusunda sizlerin verecek bir cevabı var ise, bana da söyleyin.

Bende kamuoyuna aktarayım. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR