Murat Dönmez

Murat Dönmez

Haklı galibiyet...

Haklı galibiyet...

Konyaspor'umuz geçen sene kaldığı yerden yoluna devam ediyor.

Konferans ligi nedeniyle sezona erken başlayan aşırı sıcak havanın da etkisiyle beraber ligin ilk maçında eleştirilerin odağında olan yeşil beyazlılar, Konferans liginden evlendikten sonra kendine geldi açıkçası...

Gerçi o maça hiç değinmek bile istemiyorum. Çok acı yenilgi, çok acı bir elenişti...

Neyse...

Gelelim biz lige..

İlk iki maçta eleştirilerin odağındaki Konyaspor, deplasmandaki farklı İstanbulspor galibiyetiyle adeta kendine geldi.

Sonrasında da önce Fenerbahçe son olarak da yine deplasmanda Giresunspor galibiyetleri ile kendisini futbol kamuoyuna hatırlatmayı bildi.

Hem güzel futbolu ile hem de mücadeleci kimliğiyle...

Şu ana kadar ligde seyircisi ile kendi sahasında buluşamayan 5 haftada 3 deplasman maçında 7 puan toplayan, sahasındaki onarım nedeniyle kendi sahasında oynaması gereken maçları da Eskişehir'de oynamak zorunda kalan Konyaspor, buradan da 4 puan toplayıp ligin üst sıralarında yer edinerek, geçen seneki başarısının tesadüfi olmadığını cümle aleme duyurma noktasında önemli bir imza attı.

Hem de kalesinde şuana kadar gol görmeyerek...

Başta teknik patron İlhan Palut, teknik heyet, futbolcular ve yöneticilere teşekkür ediyorum.

Çıtanın her geçen gün arttığı Konya'da ve Konyaspor'da seyircili oynanacak olan ilk karşılaşma eminim ki 40 bin kişinin ev sahipliğine olacağından adım gibi eminim. 

***

Giresunspor da Hakan Keleş ısrarı yerinde bir karar. Geçen seneye oranla daha iyi daha diri daha organize bir Giresunspor olma yolunda ilerleyeceklerinden eminim.

Çünkü onlarda çok iyi mücadele ettiler.

Yorulmadılar, yılmadılar bırakmadılar...

Kora kor, dişe diş mücadele ettiler..

Ama oturmuş bir oyun sistemi olan Konyaspor karşısında yapacakları bir şey yoktu. Ahmet Oğuz'un çok güzel ortasına Muhammed Demir'in mükemmel kafa vuruşuyla gelen gol ve kaleci Sehic'in çok başarılı bir refleksi ile 3 puan kurtarılırken 5 haftada toplanan 11 puan gelecek haftalar için de umut veriyor.

Şükür ki; son 2 sezonda inanılmaz bir sezon başlangıcı yapan, Konyaspor'a gönül veren  yurt içinde ve yurt dışındaki milyonlarca taraftarın rahat uyumalarını sağlayanlara bir kez daha teşekkür ediyorum...

Takıma gelecek olursak...

Sehic yine kalede  güven vermeye devam ediyor. Ahmet Oğuz ve Sitya kenarlarda önlerinde bulunan Bytyqi ve Muric ile çok iyi uyum sağlıyor. Uğurcan ve Calvo bir iki hatalarına rağmen başarıyla görevlerini yaptılar. Amir, Endri ve Soner orta sahada oldukça iyi performans gösterdiler. Muhammed Demir'de çok mücadeleci hırslı bir görüntü sergiledi. Attığı gol de gerçekten harikaydı. 

Sonradan oyuna girenler de görevlerini en iyi şekilde yaptılar.. 

Kenar yönetime de bir şeyler söylemek lazım.

İlhan hoca, geldiği günden buyana üstüne koyarak devam ediyor. Vaduz maçındaki hatasını bir kenara koyarsak, her hafta basamakları emin adımlarla ilerliyor. . Böyle giderse ki; gideceğinden eminim, Konya'nın "fahri hemşehrisi" olma yolunda ve heykeli dikilecek kişiler listesinde yer alacağından eminim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR