Abdullah Uçar

Abdullah Uçar

Haçlıların Kur'an Takıntısı

Haçlıların Kur'an Takıntısı

Şu günlerde Afganistan yine hareketli. Sebep: Bagram Hava Üssü’nde Kur’an-ı Kerim nüshaları da dahil olmak üzere dinî içerikli yayınların, ABD askerleri tarafından yakılarak imha edildiğinin ortaya çıkması. 22.02.2012 itibariyle, Afgan halkından 7 kişi, yapılan gösterilerde hayatını kaybetti. Zavallı Müslümanlardan daha kaç kişi ölecek kim bilir? 08.02.2006 yılında Danimarka’da çıkan karikatür krizinde de malum; 100’den fazla Müslüman öldü ama bir tek Hıristiyan ölmedi. Kıyamet alametimidir nedir? Suçlular ölmüyor da, suçsuzlar heder oluyor, çünkü Müslümanlar ucuz!.. Batının bu husustaki sicili de çok bozuk, bu olaylar ne ilktir, ne de son olacaktır.
İngiltere başbakanlarından William Ewart Gladstone (1809-1898) büyük bir Türk ve Müslüman düşmanıdır. Uzakdoğu sömürgelerini (Hindistan-Endonezya gibi) gezip Müslümanların Kur’an-a bağlılıklarını görüp İngiltere’ye dönünce, Lortlar Kamarasında eline Kur’an-ı alıp yere fırlatmak suretiyle: “Bu lânet kitap yok olmadıkça, Avrupa’ya barış gelmez.” demiştir. (1)
Irak Savaşında ABD askerleri Kur’an-ı Kerim’i hedef tahtasına dikip delik-deşik etmekten sonsuz bir zevk aldıklarını söylemişlerdir. (2)
Danimarka Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders Kur’an-ı Kerim’in satışının, okunmasının, evlerde bulundurulmasının yasaklanmasını istemiştir. (3)
Britanya Ulusal Partisi (BNP)'nin kıdemli üyesi Sion Owens'ın, Kur’an-ı yakarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Son genel seçimlerde Güney Galler bölgesinden aday olan Owens'ın, Kur’an sayfalarını yakarken ki görüntülerini Observer gazetesi ele geçirip yayımlamıştır. (4)
Anadolu Ajansının bildirdiğine göre; Fransa'nın Strasbourg kentinde Kur'an-ı Kerim’i yakıp, alevlerin üzerine idrarını yaptıktan sonra bunları kişisel internet sitesinden yayımlayan Ernesto Rojas Abbate isimli zanlı, yargılandığı mahkemede "ifade özgürlüğü" sınırlarını ihlal etmediği gerekçesiyle suçsuz bulunmuştur. (5)
Hollanda'da ırkçı nefreti ve Müslümanlara karşı ayrımcılığı teşvik etmekten yargılanan aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders beraat etti. İslâm'ı "faşist bir ideoloji" olarak tanımlayan ve Kur’an-ı Alman Nazi lideri Adolf Hitler'in Kavgam isimli kitabına benzetmektedir. (6)
Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in üzerine işeyenler, onu yakanlar, (7) tütün sarıp içenler… çıkıyor, Batılı ifade özgürlüğü diyor. Bir şirket kadınların giydiği mayoların, bikinilerin üzerine Kur’an ayetleri yazıp satıyor, (8) Batılı yine bir şey yapamayız ifade özgürlüğü var diyor. Peygamberimize “Muhammed de aynen Bin Ladin gibi bir terörist idi” diyen papazlar çıkıyor, onunla ilgili aşağılayıcı ve tahkir edici karikatürler çizenler oluyor, filmler çevriliyor yine aynı terane ifade özgürlüğü…
Peki, Avrupalılar, Haçlılar, ikiyüzlüler, çifte standartlılar, İslâm düşmanları bu tutumlarında samimiler mi? Yani gerçekten Avrupalılar fikir özgürlüğünde bu kadar sınırsızlar mı? Kendilerine ve kendi inançlarına dokununca da böyle müsamahakâr olabiliyorlar mı? Hayır, asla.
1994 yılında Avusturya'da, Hıristiyanlığın "üç kutsal"ı, yani Tanrı, İsa ve Meryem'i sapık ilişkiler içinde gösteren bir film yapılıyor! Avusturya hükümeti filmi yasaklıyor, filmin yapımcıları AİHM'ye gidiyor...AİHM, ifade özgürlüğünün "aynı zamanda inananların duygularına saygıyı da gerektirdiğini" belirterek davayı reddediyor, filmin yasaklanmasını haklı buluyor. İngiltere'de 1996 yılında Rahibe Azize Terasa ile Hz. İsa'yı uygunsuz şekilde gösteren bir video filmini hükümet yasaklıyor, AİHM yine bu yasağı haklı buluyor. (9)
Kendi kutsallarına dokundurmuyorlar. Oraya gelince ifade özgürlüğü falan sökmüyor. Ermeni soykırımı olmamıştır diyenler hapse atılıyor. Ünlü tarihçi ve yazar Bernard Lewis'in, "Le Monde" gazetesine "Ermeni soykırımını reddediyorum" deyince Fransa'da mahkûm edilmiştir. AB’dan sorumlu Bakanımız Egemen Bağış bu suçtan dolayı malum aranıyor!..
 Şurası çok dikkat çekici ki; Haçlı âleminin bu derece şirretliğine ve basitliğine rağmen, o beğenmedikleri, basit gördükleri, barbar dedikler, cehaletle itham ettikleri dünya Müslümanlarından bir tanesi, ne Hz. İsa hakkında, ne Hz. Meryem hakkında ne de İncillerle ilgili bir tek olumsuz söz söylemiyor, dünya basınına en ufak bir haber intikal etmiyor, ama yine de Müslümanlar barbar, onlar medeni, daha doğrusu, Mehmet Akif merhumun dediği gibi; medeni maskesi takmış canavarlar.
------------------
1- Taha Niyazi Karaca, “Büyük Oyun”, Timaş Yay. İst. 2011, s. 302.
2- Yeni Şafak Gazetesi, 19. 05. 2008.
3- Mostar Dergisi, Eylül 2007, sayı 31, s. 5.
4- Yeni Şafak Gazetesi, 11.04.2011.
5- Yeni Şafak Gazetesi, 10. 05. 2011.
6- Hürriyet Gazetesi, 23. 06. 2011.
7- Rahip Terry Jones, ABD halkını, her yıl İkiz Kulelerin yerinde Kur’an yakma Eylemine davet etmiştir.
8- Milliyet Gazetesi, 08. 10. 2002.
9- Taha Akyol Milliyet 07. 02. 2006.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Uçar Arşivi
SON YAZILAR