Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Güzel Kitap

Güzel Kitap

Muhterem Kardeşlerim, bugün karşınıza güzel kitap dediğim ANLAMLARINI YONTTUĞUMUZ KAVRAMLAR isimli kitabımla çıkıyorum. Söz konusu kitabım yayınlandı. Ben, bu güzel kitabımı emrihak vâki olduktan sonra amel defterimin kapanmaması niyetiyle yazdım. Bu sebepten dolayı güzel kitabım diyorum ve yazımın başlığını bundan dolayı güzel kitap dedim.
Ebu Hureyre (r.anh)’den rivayet edildiğine göre, Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurur: “İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat. (Müslim, Vasiyyet 14)
Muhterem Kardeşlerim
 Devlet erkânı,  Başbakanlık Takip Kurulu’nun tavsiyesiyle yayımladıkları bir genelge ile dinî anlam taşıyan aşağıdaki kavramların okullarda, iş yerlerinde ve resmi yazışmalarda terörü çağrıştırdığı için terör örgütlerinin kullandığı anlamlarda kullanılması yasaklanmıştır.
Bel´am, Beyt´ül-mal, Biat, Cemaat, Cihad, Dar´ül-Erkam, Dar´ül-Harp, Dar´ül-İslâm, Emir, Emir´ül-Mü´minin, Fetva, Firavun, Halife, Hicret, Hilafet, Hizbullah, Hizb´uş-Şeytan, İmam, İmamet, İnfak, Kâfir, Karun, Kışla, Laikçiler, Laikler, Mekke Dönemi, Medine Dönemi, Medrese, Mele’, Mü´min, Münafık, Müstekbir, Müstez’af,  Seyyid ve Seyda, Şehid ve Şehadet, Şeriat, Şeyh, Şeyhülislam, Şirk, Şûrâ, Tâğut, Tebliğ, Tekke ve Tevhid.
Genelgede özet olarak şöyle denmektedir:  “Söz konusu kelimeler terörü çağrıştırdığı için bu kelimelerin, terör örgütlerinin kullandığı anlamlarda okullarda, iş yerlerinde ve resmi yazışmalarda kullanılması yasaktır.”
Duyumlarımıza göre, bazı terör örgütleri, kendilerinden olmayan Müslümanların köle, kadın ve kızlarının cariye, mallarının ganimet sayılacağını söylemektedirler.
Gene duyumlarımıza göre bazı Müslümanların kendi cemaat veya meşrebinden olmayan bazı Müslüman kanaat önderlerini küfürle itham etmektedirler.
Bu kavramların ekseriyeti, tevhit, itikat ve inançla, İslâm’ın özünü kavramakla ilgilidir. Bu sebeplerden dolayı aklıselim sahibi insanları bilgilendirmek amacıyla bu kavramları efradını câmi ağyarını mani bir şekilde akademisyen arkadaşlarımın kontrolünde elimizden geldiği kadar güvenilir kaynaklara başvurarak Kitap ve Sünnet ışığında açıkladık.  Zira her Müslüman’ın İslam’ın ruhuna vakıf olması bir vecibedir.
Mekke ve Medine dönemi kavramları Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimizin hayatını kapsadığı için bu kavramları bilahare açıklayacağız. Bu kavramların yerine tevhitle ilgili olan Âlim ve İslâmcılık kavramlarını açıkladık; çünkü ilmin ve âlimin varlığı Allah’ın vahdaniyetinin bir delilidir. İslâmcılık kavramı dün tartışıldığı gibi bu günde tartışılmaktadır, istikbalde de tartışılacaktır.
Çalışmak bizden Tevfik Allah’tandır.
İsteme adresi
Mart–2003
 Konya
Kardelen Yayınları
 Gazi Alemşah Mah.Mimar Muzaffer Caddesi No:26 Meram Konya
Tel:0332 353 48 11Faks: 0 332 352 70 90
(Şube) Alayköşkü cad. Küçük sk. Civan Han No:6/ D:4
Cağaloğlu –İSTANBUL
 Tel:0212 514 93 05
wwwkitapdünyasi.com.tr
rumiyayincilik@ yahoo.com
kitapdü[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR