Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Güneş Enerjisi Projesine Merhaba Dedik

Güneş Enerjisi Projesine Merhaba Dedik

Dünya üzerinde ki ülkelerin coğrafi konumları göz önüne alındığında Güneş enerjisinden elektrik üretmeye en elverişli ülkelerin başında geliyoruz.

 

Ancak; gelin görün ki, yıllardır güneş ülkemizin üzerine doğdu sonra da battı. Bu muazzam enerjiden yıllarca faydalanamadık.

 

Güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirmek ile ilgili son yıllarda ciddi adımlar atıldı. Özel şirketler bir bir yatırımlar yapmaya başladı.

 

Bunların başında Cengiz Holding geliyor. Yaptığı yatırımlar ile ülke ekonomisine büyük katkılar sağladı, sağlamaya da devam ediyor.

 

Bu konuda ki yatırımları için Cengiz Holding’ e teşekkür ediyorum.

 

Özel teşebbüs yatırımlarının yanı sıra Yerel Yönetimler de Güneş Enerjisinden elektrik üretmek için girişimler ve yatırımlar yapmaya başladılar.

 

Özel teşebbüste olduğu gibi Belediyelerde de ilk yatırım yapma kararı alanlar bir adım öne geçiyor.

 

Hem kendi ihtiyaçları olan elektriği üretecekler, hem de ülke ekonomisine büyük katlılar sağlayacaklardır.

 

SEYDİŞEHİR BİR ADIM ÖNDE

 

Güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirme de Cengiz Holding bünyesindeki Eti Alüminyum büyük yatırımlar yaptı, enerji üretmeye başladı, yatırımlarına da devam ediyor.

 

Buna ilaveten Seydişehir Belediyesi de çevre belediyelere göre bir adım öne geçti ve yatırım için maddi kaynak buldu.

 

Hazırlamış olduğu GES (Güneş Enerji Santrali) Projesini, MEVKA (Mevlana Kalkınma Ajansı) na sunan Seydişehir Belediyesi 2021 yılı içinde desteklenecek projeler arasında ki yerini aldı.

 

Seydişehir Belediyesi tarafından, 2021 yatırım planına alınan ve ilçeye kazandırılacak olan Soğuk Hava Deposu, Meyve İşleme, Kurutma ve Paketleme Tesisinin çatıları için projelendirilen GES Projesi, MEVKA tarafından kabul gördü ve 654 bin liralık hibe ile desteklenme kararı kesinleşti.

 

Tesislerin elektrik giderlerinin karşılanacağı projeyle birlikte enerji girdileri azalacak, böylece daha fazla katma değer sağlanacak

 

2021 yılı yatırım programına alınan Soğuk Hava Deposu, Meyve İşleme, Kurutma ve Paketleme Tesisleri, hem Seydişehir hem de bölgede ki üreticiler için büyük bir öneme sahip olacak.

 

Tesislerin çatılarına kurulacak Güneş Enerjisi sistemleri ile gerçekleştirilecek projeler daha da önem kazanacak.

 

Enerji girdisini azaltarak ürünlerin değeri artacak, böylece üreticilerin kazancı artarak yüzleri daha da çok gülecek.

 

Yılardır şikayet ederdik. Neden soğuk hava depomuz yok diye. Bu önemli projenin gerçekleşmesi Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ a nasip oluyor.

2021 yılı yatırım planına alınan Soğuk Hava Deposu, Meyve İşleme, Kurutma ve Paketleme Tesisleri üreticiler için büyük bir öneme sahip olacak.

Ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

GES projelerini bir an önce hayata geçiren Cengiz Holding ve Seydişehir Belediyesine teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR