Murat Dönmez

Murat Dönmez

Golcüler olmayınca...!

Golcüler olmayınca...!



8 haftalık periyotta yenilgi yüzü görmeyen Konyaspor, hakem ve VAR desteği ile bu sezon ilk kez mağlup oldu.
Her şer de bir hayır vardır diyelim..
Anadolu takımları için puan önemli, namağlup ligi bitirmek değil.
Belki de futbolcuların üzerinde baskı olan ve bu yüzden de 4 hafta süren beraberlik serisi de son bulur.
Ne yazık ki, takımı sırtlayan oyuncuların başında gelen Sokol Cikalleshi'nin Koronavirüs testinin pozitif çıkması, golcü diye gelen ama attığı bir golün dışında varlığı ile yokluğu belli olmayan Ahmed Hassan'ın yokluğunda alınan sonuç gayet normal. İkinci yarıda Galatasaray'ı tabiri caizse sahasına hapseden, Serdar ile yüzde yüzlük bir pozisyon bulan Zymer Bytyqi'nin bir iki bencilliği dışında pozisyon üretmede zorluk çeken yeşil beyazlılar mücadeleci oyunu ile alkışı aldı diyebiliriz.

Kalesinde çok erken golü gören yeşil beyazlılar golün etkisini çabuk unutup rakibine karşı tepki verdi ancak, golcülerin özellikleri diğer orta sağa oyuncularında çok fazla olmayınca, ceza sahasına yapılan tüm ortalarda ya geriye dönmeler yapıldı ya da rakip defans oyuncuları topa sahip olarak Konyaspor'a şans tanımadılar.

Galatasaray'ın özellikliler ilk yarıda bulduğu pozisyonlarda da kaleci Sehic büyük başarı gösterirken, farkın açılmasına olanak vermemesi önemliydi.

Ne yazık ki; her zaman söylediğimiz gibi Konyaspor'un yedek kulübesi zengin değil. Zengin olmayınca da hamle yapma noktasında İlhan hocanın eli kolu bağlı. 1-0 mağlup olduğu maçta 89. Dakikada oyuncu değiştirmenin mantığını da anlamak mümkün değil. Ama genç oyuncu Ahmet'i oyuna alması ise o mantıksızlığı bir nebze de olsa çürütmüş oldu. Çünkü Ahmet'in maç tecrübesi arttıkça Konyaspor'a çok fazla faydalı olacağına inanıyorum.

Futbolun üç neticeli bir oyun olduğundan yola çıkarak, bir gün bu mağlubiyet yaşanacaktı. Kendi ayarımızda bir takıma yenilmektense deplasmanda Galatasaray'a yenilmek daha mantıklı geldi bana..

Umarım temsilcimiz, bu yenilgi şokunu unutup, kendi sahasında oynayacağı Kayserispor maçına odaklanır ve iyi giden sezona kaldığı yerden devam eder.

Artık tek beklenti, iyi giden Konyaspor'un maçlarına taraftarlarımızın gelmesi. Dünkü maçta 15 binden fazla seyircinin olması güzeldi.

Biz de neden olmasın.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR