Sabit Horasan

Sabit Horasan

Gerçek Konyaspor!

Gerçek Konyaspor!

Torku Konyaspor’a tanıdığımız 6 haftalık süre bitti..
Bu hafta Samsun maçı var.. Öyle sanıyorum ki, Cumartesi akşamı gerçek Konyaspor’a yakın bir takım izleyeceğiz.. Dahası, beklenilen Konyaspor’a görmek istiyoruz artık..
Göztepe maçında, pas hataları, top kayıpları saha zemininin bozuk olmasına bağlandı.  
Umarız ki, Cumartesi günü buna benzer bir olumsuzluk yaşanmaz ve Torku Konyaspor, Samsunspor’u yenerek yoluna devam eder..
Çünkü, Kartal’ın puan kaybına tahammülü kalmadı artık. Torku Konyaspor özellikle, bundan sonra iç sahada oynanacağı tüm maçları kazanmak zorundadır. Aksi halde şampiyonluk hayal olur.
Konyaspor iyi futbol oynuyor mu? Sorusunun yanıtını Göztepe maçında da tam olarak alamadık. Ama, inanıyoruz, takıma güveniyoruz Samsun maçında bu yanıtı alırız. Bireysel olarak da iyi bir kadroya sahip olan Torku Konyaspor’un bunu gerçekleştirmemesi için hiç bir neden yok ortada.  

Torku Konyaspor için zor maçlar dönemi de Samsun maçıyla birlikte başlıyor. Kartallar, Samsun’un ardından zirvenin diğer iddialı takımları Boluspor, Çaykur Rizespor, Denizlispor, Kartalspor, Erciyesspor, Adanaspor ve Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek..
Yeşil-beyazlı takımın bu maçlarda alacağı sonuçlar ligdeki kaderini belirleyecek diyebiliriz. Hesaplara göre, Torku Konyaspor bu maçlardan en az 16-17 puan çıkartabilmeli ki yarışta var olduğunu göstersin..
Görünüşe göre zor ama, her dönemde zor maçların takımı olarak dikkat çeken Konyaspor’un bunu gerçekleştirmemesi içinde bir neden yok.. Önemli olan inanmaktır..

Anadolu Selçukluspor, oynadığı futbolla zevk veriyor.. Takımın bir sistemi var. Kimin ne yaptığı belli.
Evet, orta sahada organizeyi sağlayacak iyi bir futbolcuya ve iyi bir forvet oyuncusu lazım ama, şu anda yapılacak bir şeyde yok.. Teknik adamlar eldeki mevcut kadroyla en iyisini yapmak için uğraş vermekte.. Koşan, iyi mücadele eden bir Feyyaz’ın takıma girmesiyle daha da iyi olacaklarına inanıyoruz.
Ancak, gerek yöneticilerin yaptığı konuşmalar ve gerekse kulağımıza gelen söylentilere göre, yönetim şampiyonluk sözleri etmeye başlamış gibi bir görüntü var..
Hedef koymak elbette ki iyi. Ama, Anadolu Selçukluspor’un asıl amacı, üst takıma oyuncu yetiştirmek olmalıdır.. Şampiyonluk gibi sözler ikinci, planda kalmalıdır. Bunun için de, teknik direktör Haldun Üstel’in de geçtiğimiz haftaki yazısında belirttiği gibi yeşil-beyazlı takımın kadrosunda daha çok Konyaspor’un alt yapısında yetişen futbolculara şans tanınması yerinde bir karar olacaktır. Dahası, bu futbolcuların Konyaspor’a kazandırılmasının yolu açılmalıdır.. Aksi halde, Anadolu Selçukluspor’a altyapı takımı demenin hiç anlamı kalmaz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR