Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Gelin Konya beraber şampiyon olalım

Gelin Konya beraber şampiyon olalım

Güzel yüzlü Ahmet bizi bıraktın gittin, ne olurdu emniyet kemerini bağlasaydın… 

Ahmedimiz gitti, bakakaldık. Ne yana dönsek onu görüyoruz, alışamadık, alışamayız. 

Ahmet için yazacak çok şey var, bir haftada Tüm Türkiye hatta dünya birlik oldu… 

Zamansız bir gidiş oldu. 

Hayatın olağan akışı bu arada devam ediyor. 

Ardında binleri sürükleyen Konyaspor kaldığı yerden devam etmek zorunda, Ahmet’imiz de böyle olsun isterdi. Konyaspor bu sezon Ahmet için kupa ve kupalar kazanmak zorunda. 

Ahmet’in gidişine yandık, kavrulduk. Aynı anda acımızı yaşarken Serdar’ın gidişi ise hiç şık olmadı. Cenaze evinde bu şekilde pazarlığı Göksel Gümüşdağ’a yakıştıramadım. 

Türkiye’de 8+1 denen saçma bir kural var. Takımlar 11 de en fazla 8 yabancı ve en az 3 yerli oynatmak zorunda. Konyaspor’un 11 de devamlı forma bulan 4 oyuncusu vardı, Abdülkerim, Ahmet, Serdar, Soner. Zaman zaman Adil ve Oğulcan forma şansı buluyordu. 

Ahmedimiz artık yok, Serdar ise kendi fıtratının gereğini yaptı oda yok. Üzerine cenaze arası Alper’de gidince Konyaspor’un tüm dengeleri alt üst oldu. Abdülkerim veya Adil kart cezalısı veya sakatlık problemi yaşarsa 11 de oynatacak yerli oyuncu sıkıntımız var. Forvette hiç yerlimiz yok. 8+1 kuralı Konyaspor’un tüm planını alt üst edecek. 

Konyaspor şimdi en az 3 tane yerli 11 oyuncusu bulmak zorunda. Yerli Ahmet’in yerini dolduracak 2 stoper var. Ömer Toprak ve Serdar Aziz. Ömer Toprak Almanya’da kalmak istediğini bildirdi. Serdar Aziz ise sorunlu oyuncu hem sakatlık problemi var hem başka sorunlar. Gulherme’yi kesip Alper’i oynatsak mantıklı olabilirdi ama cenaze arasına geldi. Bence atladık. 

Orta alanda Efecan, Oğulcan, Salih Uçan gibi isimler var. Yerli forvet ve forvet arkası da yok. 

Konyaspor’un önünde çok büyük fırsat var. Fatih Özgökçen ve ekibi İlhan Palut ile kafaya verip bu fırsat sezonunu iyi değerlendirmek lazım. Murat Kurum çok önemli destek veriyor. Konya’da bu işe inanıp destek olursa ara transferde gereğini yapabilmemiz gerekiyor. 

Küçücük Trabzon birlik olup tüm riskleri alabiliyor. Biz koskoca Konya şehriyiz. Gelin hep beraber bu sezonun sonunda daha önce tatmadığımız başarılara uzanalım.  

Biraz inanç, biraz destek ile çok büyük işler başarabiliriz. İnanırsak ve gereğini yapabilirsek başarırız. 

Uğur İbrahim Altay ve diğer başkanları maçlarda yüzleri gülerken görmek güzel. Başarılı sonuçlar gelince hepimiz mutlu oluyoruz. Gelin birlik olalım ve kimsenin cesaret edemediği büyük başarılara imza atalım. 

5000 kişi ile şampiyon olamayız, gelin en az 30.000 kişi stadyumda olalım hatta kapalı gişe maç oynayalım. İnanalım ve başaralım. Hep beraber, hep birlikte.  

Son 2 haftada çok fazla olumsuzluk yaşadık, beraber olup bu süreci aşalım ve kaldığımız yerden devam edelim. Sanayi odası, ticaret odası, siyaset, her kim olursa karınca kararınca safımızı birleştirelim. Bu sezon önümüzde çok büyük fırsat var. 100 yılda büyük başarılar neden olmasın. Sezon sonu da kazandığımız kupaları Ahmedimize götürelim…. 

Gelin Konya bir olalım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR