Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Galatasaray yenilgisini eleştirmem

Galatasaray yenilgisini eleştirmem

Sürekli olarak ifade ederim. Konyaspor olarak bizim rakiplerimiz Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray değil diye.

Konya bu yıl ezberleri bozdu, içeride ve dışarıda yenmemiz gereken rakiplerimizin çoğunu yenemedik, buna istinaden de bahsettiğim büyük takımlara da kafa tuttuk.

İlk yarıya klasik oyun sistemimiz olan garantili topa sahip olma ve risk almayan oyun planımız ile başladık.

Burada dikkat çekmek istediğim konu, Kaleci İbrahim ile başlayan ayağa paslarla rakip ceza sahası önüne kadar giderek pozisyon bulmamız oldu. Bu konuda Konyaspor ve teknik ekibini kutlamak istiyorum, bu tür ayağa paslar çalışmadan gerçekleşmez.

İlk yarı itibariyle beklediğim Galatasaray yoktu sahada, buna istinaden biz daha dirençli, ayağa paslarla zaman zaman rakip kale önüne indik. İki takımda gol bulamayınca soyunma odasına 0-0 eşiklik ile gidildi.

İkinci yarıya Galatasaray daha iyi başladı. Organize ataklarla kalemize geldi, 75. Dakikadan sonra garantili ve risk almayan oyun yapımıza biraz ara verip risk alarak rakip kalede gol aradık.

Pozisyonlar da bulduk. Son vuruşlarda başarılı olamayınca öne geçemedik. Pozisyonu ve temposu olmayan maçta biz risk alınca 87. Dakikada yine basit bir hata ile kalemizde golü gördük.

Galatasaray yenilgisini eleştirmem.

Bizim rakibimiz büyük takımlar değil, ancak, Anadolu takımları ile yaptığımız maçlarda verdiğimiz basit puanları eleştiririm.

HEM AĞLARIM HEM GİDERİM

Sergen Yalçın’ ın Kayseri maçı sonrası yaptığı açıklamada; "Hakemlerin kırmızı kartı yok mu ceplerinde. Yok mu! Bugün atmıyor, Ankaragücü maçında atmıyor, Kasımpaşa maçında atmıyor. 

“Buradaki amaç nedir yani! Amaç nedir? Kural gereği oyuncunun hareketi ikinci sarı kart. 4. Hakem diyor ki, 'İkinci sarı, at' diyor. Cüneyt Hoca atmıyor. Kayserispor' un 10 numarası nasıl 90 dakika oyunda kalır! Yok mu kartları. Biz ekstra bir şey istemiyoruz ki. Kuralların uygulanmasını istiyor. Lehimize hiçbir şey istemiyoruz. Başarıya giden her yol mübah bizde yok. Birisi açıklasın bu kartını. Nedir derdiniz yani! Amaç ne burada. Lütfen bir açıklasınlar. Değilse sarı kart, özür dileyelim biz herkesten." İfadelerini kullandı.

Yalçın açıklamasının başında, Beşiktaş’ ın kazandığı penaltının, penaltı olmadığını hakemin yanlış karar verdiğini söyleseydi yukarıdaki ifadeleri bir anlam kazanır ve inandırıcı olurdu.

Sergen ve Beşiktaş yönetimi çok agresif davranıyor, bunun sebebini Fenerbahçe’ nin nefesini enselerinde hissetmelerine bağlıyorum.

Sergen yeni gelin gibi, “hem ağlarım hem giderim” gibi.

Bu arada, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi' den olay sözler! “Taraftarlar bizim için kıymetli. Bir tek onlar kaldı yanımızda, herkes karşımızda. Hatay karşımızda, Rize karşımızda." İfadelerini kullanmasını şaşkınlıkla izledim.

Sayın Çebi bu takımlar sizin rakibiniz nerede olacaklar, Allah aşkına bu kadar komik duruma düşmeyin. Demek ki Rize de puan kaybedilse, ortalık yangın yerine çevrilecekti.

EMRE AKLI SELİM DAVRANIYOR

Emre Belezoğlu, Kasımpaşa maçı sonrası, Beşiktaş’ ın yaptığı açıklamalar ile ilgili kendisine yönlendirilen soruya,

''Ahmet başkanın, Sergen hocanın açıklamalarını takip ediyoruz. Bazı şeyler onların istediği gibi gitmiyor gibi görünüyor. Bu da normal bir reflekstir, camiayı bir tutmak, beraber tutmak için yapılan açıklamalar olduğu için anlayışla karşılıyorum.'' İfadelerini kullanmasını yerinde buluyorum.

Sahadaki Emre gitmiş, yerine aklı selim bir Emre gelmiş, böyle devam ederse kendisi kazanır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR