Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Futbolun laubaliliği sevmediğine bir kez daha şahit olduk

Futbolun laubaliliği sevmediğine bir kez daha şahit olduk

UEFA Uluslar C Ligi 1'inci Grup'taki ilk 4 maçımızı 12 puan ile lider olarak geride bırakmıştık. Milliler, bu maçlarda 14 gol atarken, kalesinde gol görmedi derken tuhaf bir hata ile 8. Dakikada kalemizde golü görüverdik.0-1

Aslında maça iyi başladık, rakip kale önünde yoğun pres yaptık, fırsatlarda bulduk ama Lüksemburg defansta çok dikkatli oynadı. 

Şanssız bir gol yedik, maçın böyle gitmeyeceği ortaya koyduğumuz oyun ile kendini belli etmişti, nitekim 15. Dakika da kazandığımız penaltıyı Cengiz gole çevirince beraberliği yakaladık.  1-1 

Golden sonra rakip defansını daha önde oluşturarak alan daraltarak pres yapmaya, dolayısı ile hata yaptırmaya çalıştı. 

Defanstaki dikkatli oyunumuz sayesinde fırsat vermedik.  Pres ile başarılı olamayınca uzun top atmaya başladılar, ancak bunda da başarılı olamadılar. 

Bu arada tehlikeli ataklarımız da oldu, son vuruşlarda Enes Ünal başarılı olamadı. 

Zaman zaman Futbolun takım oyunu olduğunu unuttuk bireysel oynamaya başladık, böyle olunca da pozisyonları cömertçe harcadık. Laubali oynuyoruz, umarım sıkıntıya girmeyiz,

Tam bu satırları yazarken, yine bireysel hata sonucu topu kaybettik 37. Dakikada kalemizde golü görüverdik. Bereket versin, Chanot iki dakika kendi kalesine attı da beraberliği yakaladık 2-2. 

Oyuncularımız arasında uyum eksikliği var. Bunu iyi değerlendiren rakip hızlı oyuncular ile ciddi anlamda tehlike yarattı. İlk yarı deyim yerinde ise Lüksemburg kaçtı biz kovaladık şeklinde geçti. 

İkinci yarıya hızlı başladık, pozisyonlar da bulduk, kaleciyi geçemedik, ancak şunu ifade edeyim, oyuncularımız arasında uyum sorunu var, kaybettiğimiz her topta hızlı oynayan rakip tehlikeli oluyor. 

Öne geçmek için oyunu rakip sahaya yıktık, inşallah defansta açık vermeyiz düşüncesinde iken 69. Dakikada yine basit bir gol yedik ve 2-3 geriye düştük. 

Bu dakikadan itibaren de Lüksemburg top çevirerek zamana oynamaya başladı. Oyunun hakimi gibi görünmemize rağmen organize atak yapamadık. 

Yenik duruma düştükten sonra defansını ileride kuran rakip nerede ise bizi sahamıza hapsetti. Ve daha iyi oynama başladı.

70. dakika ile gol bulduğumuz 86. Dakikaya kadar iyi bir oyun ortaya koyamadık. Milli takımda ilk defa forma giyen İsmail ceza sahası dışından güzel bir vuruşla beraberliği yakaladı da biraz olsun nefes aldık. 3-3 

 

Lüksemburg maçı ile birlikte Türkiye 13 puan ile lider, 2- Lüksemburg 8 puanla 2. Sırada yer aldı. Beraberlik elbette üzücü ama en azından rakip ile aramızdaki puan farkını koruduk.

 

9'UNCU KEZ 

Milliler, Lüksemburg ile daha önce 5'i özel, 4'ü resmi olmak üzere toplamda 9. Defa karşılaştı. 

8 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, bir kez mağlup olduk. Ay-yıldızlılar bu müsabakalarda rakip ağlara 18 gol gönderirken, kalesinde ise 9 gol gördü.

İkinci yarıda da Lüksemburg kaçtı biz kovaladık, bu arada B ligine çıkmayı garantiledik, ancak ortaya koyduğumuz oyun tatmin etmedi. 

Futbolun laubaliliği sevmediğine bir kez daha şahit olduk. Maçın kısaca özeti bu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR