Adem Turan

Adem Turan

Fırsatçılara fırsat vermeyelim

Fırsatçılara fırsat vermeyelim

Fırsatçılar, ürünlere dudak uçuklatan zamlar yapıyor.Türkiye'de koronavirüs nedeniyle oluşan panik havasından yararlanmak isteyen satıcılar, ürünlere astronomik oranda zamlar yaparak halkın çaresizliğinden yararlanmak için harekete geçti.

Kişisel hijyene had safhada dikkat edilmesi gereken bu günlerde, virüse karşı etkili olduğu bilinen alkol içeren kolonya, el dezenfektanı gibi ürünlerin fiyatlarına inanılmaz zamlar uygulandı. Gelen zamlar Sadece bunlarla sınırlı değil elbet. Makarna çeşitlerinden tutun da her türlü maskeler de fiyat rekoru kırdı. Oysa Doktorlar, maskeyi hastalanan kişilerin takmasının uygun olacağını öğütlüyor. Anlaşılacağı üzere herkesin maske takması da gerekmiyor. Bir de o kadar çok çeşitli maske var ki, hangisinin tercih edilmesi gerektiğini bile bilmeden satın alınıyor.

İnşallah ülkemiz bu mücadeleden de başarılı bir şekilde üstesinden gelmeyi, sıkıntılı günleri geride bırakmayı bilecektir.

Tıpkı 99 sene öncesi verilen milli mücadele gibi. 12 Mart’ta İstiklal marşımızın kabulünün yıl dönümünü kutluyoruz. Allah bu milletin birlik ve beraberliğini bozdurmasın, İstiklalimizin nasıl kazanıldığını unutturmasın.

Elbette bu günlere kolay ulaşmadık. Cephede düşmanlarla mücadele, kadınlarımız tarlada, bahçede evde, hem ana hem de baba olmuş ayakta kalma mücadelesi vermiştir. Tek hedefleri vardı oda bağımsızlık, küffara boyun eğmemek vatanı soysuzlara teslim etmemek için kanının son damlasına kadar vatanı müdafadan geri kalmamışlardır.

Savaşlar bitti mi? Tabi ki hayır. İçeride ve dışarada milli mücadelemiz devam etmektedir. Kahramanlarımız cephede savaşırken, halkımızda ekonomide, sağlıkta, eğitimde mücadelesine devam ediyor.

İçimizdeki hainlere de pirim vermeyin. Onlar görünmezler gizli düşmanlardır. Bazen kendilerini ekonomide, bazen eğitimde, bazen sağlıkta, bazen de siyasette görürsünüz.

Şimdi de karaborsacılığa soyunmuşlar fahiş fiyatla ürün satıyorlar.Tespit edilen durumlar karşısında, ürünün ederinin çok üzerinde fiyat politikası uygulayan satıcılara ilk etapta 104 bin lira, fırsatçılık yapılmaya devam edildiği takdirde ise 10 katına kadar ceza uygulanacağı bildirilmiştir.

Sizde TC Ticaret Bakanlığı: ALO 175 telefon hattına ihbarda bulunabilirsiniz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR