Murat Dönmez

Murat Dönmez

Fırsat teptik..!

Fırsat teptik..!

Giresun karşında  puan almasınaj rağmen oyun anlamında çok iyi olmayan Konyaspor, Trabzonspor karşısında mükemmel oyun sergilemesine rağmen yine bir puanla ayrılmak zorunda kaldı.

Futbolun cilvesi, heyecanı belki de bu kadar ilgi görmesi belki de...

Maçta oyunun kaderini değiştiren dakikalar var tabii..

Santra yapıp  kaleye geldiğinde golü bulan Trabzonspor, yatsın kalksın şans golüyle bir puan aldığına dua etsin.. Bir de milli kaleci Uğurcan'a tabii.

Trabzonspor'un 10 kişi kalması, Konyaspor'un daha diri, daha iyi ve daha iyi top çevirmesine neden oldu.

Hugo'nun Skubic'e yaptığı, faulün ötesinde direkt sakatlamaya yönelik hareketti. Hakem de kırmızı kart göstererek hakkını verdi. Hugo'nun en az 3 maç ceza alması lazım bu hareketi yaptığı için. 

Stoperinin oyun dışı kalmasıyla birlikte 10 kişi kalan Trabzonspor, belki de erken gol atmanın cezasını maç boyunca çekti diyebiliriz. Sadece 60-75 dakikalar arasında baskı kuran bordo mavililer,  yatsınlar kalksınlar milli kalecileri Uğurcan' dua etsinler. Aldıkları bir puan ne Abdullah Avcı'nın ne de takım olarak Trabzonspor'undur. O puanı hak eden tek isim sağdan soldan net 8 gol pozisyonunu kurtaran Uğurcan'ındır.

Helal olsun..

Temsilcimize gelecek olursak, maçın başında kalesinde şok gol görmesi ve rakibin 10 kişi kalmasıyla birlikte kendine geldi ve bu avantajı çok iyi kullandı. Serdar Gürler'in muhteşem oyunu başta olmak üzere iki gol atarak ne kadar "Çekici" olduğunu gösteren Endri ve sağ kanattan bindirmeleri, ortaları ve yakaladığı gol pozisyonları ile Skubic, Gervinho'nun ayaklarına yatarak net  gol pozisyonunu önleyen Sehic ile birlikte tüm futbolcular azmi, özveri ve istekleri ile çok iyi mücadele ettiler. 

Uzatmalarla birlikte yaklaşık 100 dakikalık oyunda şanssızlık ne yazık ki Konyaspor'un kapısı çaldı. Sağ taraftan yapılan bir ortada Ahmet Çalık'ın uzaklaştırmak istediği top, Amir'e çarpıp ağlarla buluşunca, bu gol futbolun adaleti  olarak kayıtlara geçti.

Yazık mı oldu desek, fırsat mı teptik desek bilemedim açıkçası.. 

Ama fırsat teptik daha ağır bastı.

Çünkü Konyaspor uzun zamandır hiç bir takıma karşı böyle gol pozisyonları üretememişti. 

Hem 3 puandan hem de ciddi bir gol averajından olduk.

Böyle bir Trabzon bir daha denk gelir mi onu bilmem ama futbol böyle bir oyun işte.

En azından 6 haftalık süreçte nağmaplup 3 takımdan biri olmak, zirvedeki takımlarla  olan puan farkının açılmaması gelecek haftalar açısından umut verici oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR