Adem Turan

Adem Turan

Filistin’in Nekbe Günü

Filistin’in Nekbe Günü

Tarih 14 Mayıs 1948 Nekbe (Büyük felaket) 72 yıl olmuş işgalci İsrail’in kurulması. Filistin halkının gözyaşları içinde topraklarından çıkarılalı. İşte o günden beri Kudüs’ün sancıları hiç dinmedi, ama asla pes etmedi Filistin halkı. Bir gün topraklarına kavuşma ümidini ve mücadelesini hiç yitirmedi. Şehitler verdi. Evi barkı, iş yeri başına yıkıldı. Canından, kanından oldu, kimileri evladını kaybederken kimileri de kardeşini, anne babalarını şehit verdi.    

Nekbe'den bu yana işgali genişleten İsrail, şu an 27 bin kilometrekarelik tarihi Filistin topraklarının yüzde 85'ine el koymuş durumda. Filistinliler ise bu alanın sadece yüzde 15'ini kullanabiliyor. 675 köy yok edilmek suretiyle Yahudileştirilmiş durumda.

Her ramazan ayında olduğu gibi yine İSRAİL Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırdı. Yetinmedi gece Gazze Şeridi'ni havadan savaş uçaklarıyla bombaladı. Aralarında 9'u çocuk 24 kişi hayatını kaybetti. Mescid-i Aksa'ya İsrail polisinin saldırısı sırasında yangın çıktı. Hastaneler yaralılarla doldu. Filistin'de Ramazan Bayramı kutlamaları iptal edildi. Gazze'deki direniş grupları ise, "Kudüs'ün Kılıcı Operasyonu" başlattı.

Osmanlı İmparatorluğu yıkıldıktan sonra, Ortadoğu’nun yüzü hiç gülmedi. Osmanlı varken Adalet vardı, İnsana saygı, hürriyet, özgür ibadet, inanç serbestliği, hak ve hukuk  gözetilirdi. Ne zaman Osmanlı gücünü kaybetti, meydan zorbacı, işgalci, kapitalist, zalim devletlere kaldı. Sonuçları ortada. Özellikle Müslüman ülkeler sömürülmekte, güçsüz ve aciz bırakılmakta. Her gün türlü plan ve projeler içerisindeler. Asıl hedefleri Müslüman ülkeleri birbirine düşürerek, savaştırmak ve zayıflatarak yok etme düşüncesindeler.

Bugünlerde bizi tahrik etmek amacıyla Ege ve Doğu Akdeniz’de bir hareketlilik vardı. Özellikle Ege kaya adacıkları etrafında bir Yunan donanma hareketliliğinden söz ediliyordu. Yunanistan; ABD, Mısır, İsrail’den aldığı destekle Ege adalarındaki Türk karasularına yakın bölgelerde bayrak gösteriyordu. 

Sezai Karakoç’un Kudüs için yazdığı “Alınyazsısı Saati” şiiri ne kadar manidardır.

Ve Kudüs’ü terk ettiğin o ikindi

Birinci Cihan Harbi günü vakti

Kan sızdırıyor kaburga kemikleri

Karlı dağlardan indirdiğin atların

Bir evde perdeyi indiriyor bir kadın

Mahşerin perdesini kıyametin perdesini

Ağlıyor yere inen saçları

Göğü yırtan kefen beyaz elleri

 

Yaşanan bu zulümlerin bir gün sona ermesi ümidiyle, Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR