Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

FETÖ iyi teşhis edilmeli

FETÖ iyi teşhis edilmeli

FETÖ, bildiğimiz PKK, DAİŞ, PYD gibi terör örgütlerine benzemez.  Çünkü diğer terör örgütlerinden farkı, din görünümlü bir terör örgütü olmasıdır. Aslında bu terör örgütün dinle yakından ve uzaktan bir alakası yoktur; taban hariç.

Bazı yazarlar, bazı televizyon kanallarında konuşuyorlar: Tarikatlar kapatılsın, tasavvufi faaliyetler durdurulsun, cemaatlerin faaliyetleri yasaklansın. Bazısı bilerek böyle konuşuyor, bazısı bilmeyerek böyle konuşuyor. “Mal bulmuş mağribi gibi”

Tarikatlar, tasavvufi faaliyetler ve cemaatler, faydalıdır. FETÖ’nün cemaatle bir ilgisi yoktur. Bu grup çıkar gurubudur.

Biz, bundan önceki yazımızda ifade ettik. FETÖ,  İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin din görünümlü kolu olduğunu. Söz konusu cemiyet karşına bazen, sol, bazen ulusalcı, bazen Kemalist, bazen kapitalist, bazen de şimdi olduğu gibi din görünümlü olarak çıkar ve darbe yapmaya kalkışır. Elhamdülillah halkımızın sağduyusu bu büyük belayı Allah’ın izniyle önledi.

İttihat ve Terakki Cemiyeti öyle sinsi bir cemiyettir ki, kendini gizleye bilmek için medrese hocalarından bir kısmına askeriye ait konferans salonlarında ders verdirdi. Bu yüzden Mehmet Akif, Şeyhülislam Sabri Efendi de aralarında olmak üzere birçok ulema bu cemiyetin üyesi olmuştur. Cemiyetin iç yüzü anlaşılınca söz konusu şahıslarla birlikte birçok ulema bu cemiyetten ayrılmıştır.

15 Temmuz darbesi ile ilgili, biz dedik ki,  FETÖ ile ulusalcılar kol kola, bir okuyucu bize hakaret etti ve bende ulusalcıyım, dedi. Şimdi ben haklı çıktım.  Ulusalcı birçok yazar FETÖ ile işbirliği yüzünden tutuklanmıştır. Darbeden önce bazı ulusalcı yazarlar, darbenin gerekli olduğunu ima ettiler. Biz de bir yazımızda darbe mi yapılacaktır, diye yazmıştım. Mümin feraset sahibidir, ileriyi görür.

Bu darbenin arkasında başta ABD olmak üzere Batı vardır, dedik, haklı çıktık.  Şer odakları kol kola, şimdi de öyle. Bakın Fırat Kalkanı operasyonuna. ABD Esed’e ait bir askeri tesisi bombaladı arkasından İŞİD orayı işgal etti. Şimdi Batı, PYD ve İŞİD’le kol kola. Neden? Türkiye’yi 15 Temmuz darbesi ile yıkamadı,  şimdi Fırat Kalkanı operasyonunda boğmak istemektedir. Türkiye dikkatli olmalı. Nerede durmak istiyorsa orada durmasını bilmeli. Yetkilileri uyarıyoruz, sizi birileri pohpohlaya bilir, dikkatli olun. Jandarma Genel Komutanı da bu konuya işaret ederek, daha ileriye gitme hususunda iyi düşünmek gerekir, demiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı, bütün ders kitaplarında FETÖ’ye atıfta bulunan cümle ve paragrafları çıkartmıştır.  Bu terör örgütü, Elmalılı Hamdi Yazır’ın Hak Dini Kur’an Dili tefsirinde geçen şu ayeti kerimenin mealini ehlisalibin arzusuna göre değiştirmiştir. 

Bu tefsirde Nahl Sûresi  43. ayet “Senden evvel de Resul olarak başka değil, ancak kendilerine vahy veriyor idiğimiz erler göndermişizdir, ehli zikre sorun bilmiyorsanız.”

Zaman Gazetesi’nin verdiği  “Elmalılı Kur’an Meal ve Tefsirinde” Nahl suresi 43. ayeti sadeleştirilmek adına, aslından farklı olarak değiştirilmiştir. (Ey Peygamber!) Senden önce de, kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını peygamber olarak göndermedik. Eğer bunu bilmiyorsanız Tevrat ve İncil âlimlerine sorun.

Diyanete ait mealde söz konusu ayetin meali şöyledir:  “Senden önce de ancak, kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber olarak gönderdik. Eğer bilmiyorsanız ilim sahiplerine sorun.”

Sonuç olarak diyoruz ki, FETÖ iyi teşhis edilmeli ve zararları süratli bir şekilde ortadan kaldırılmalı. Suçlu ile suçsuz ayırt edilmeli.  AK Parti içindeki FETÖ elemanları da ayıklanmalı. Halk bunu soruyor, neden parti içi temizlik yapılmıyor?  Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR