Ramazan Kural

Ramazan Kural

Fedakar sağlık çalışanlarımız

Fedakar sağlık çalışanlarımız

 

 

Covid-19’la mücadelemiz 6 aydır devam ediyor. Bu süre zarfında en çok mücadeleyi sağlık çalışanlarımız verdi. İlk zamanlar ailelerinden sıcacık yataklarından ayrıydılar. Onların mücadelesi devam ediyor. Peki biz… Bu mücadelede onlara ne kadar yardımcı oluyoruz. Çok dikkatsiz sanki bu hastalık bitmiş gibi davranan vatandaşlarımız var. Biz onlara yardımcı olmazsak bu hastalıktan kayıplarımız daha fazla olabilir. Onlara yardımcı olalım kendi iyiliğimiz için. 

**

Sayın sağlık bakanı Fahrettin kocanın dediği gibi; Hasta tedavi ederek başarılmış bir salgın mücadelesi yoktur.  Salgın, son hasta iyileşene kadar devam eder. Büyük mücadele asıl tedbirle verilir. Tedbir alın. 

**

Sağlık çalışanları görevinin başında darp ediliyor. Kimi maske takması için uyardığı kişiden, kimisi de hasta yakınları tarafından darp ediliyor. Maske takma takmama sorunu nu bir türlü aşamadık ne yazık ki; maskesini takması için uyardığı güvenlik görevlisi darp edilmedi mi yine aynı şekilde sağlık çalışanları darp edilip tehdit edildi.

**

Yolcu taşıma otobüs şoförünü dövdüler ve daha neler neler… kimse keyfinden maske takmıyor, şuan için elimizden gelen hijyen ve maske takmak. Zaten maskeyi devamlı takmıyorsun kalabalık ortamda takıyorsun onu da doğru düzgün yapamıyoruz. Sağlık çalışanları o maskeyi her gün takıyor. Kendi sağlığını ve bizlerin sağlığını düşünüyor.

**

Toplumun bu kural tanımazlığı yüzünden salgın her geçen gün şiddetini artırmaya devem etti. Corona virüste en ön safta sağlık çalışanları ve eczaneci vatandaşlarımız duruyor. 40’ın üzerinde hekim ve yüzden fazla sağlık çalışanı hastalığa yenik düştü. Toplam pozitif vakaların yüzde 10’unu oluşturan sağlık çalışanlarının pek çoğu istifa etmeyi ya da emekliye ayrılmayı düşünüyor.

**

Türkiye de deneme amaçlı ilk aşı çalışmaları 16 Eylül’de başladı. Çin’de üretilen aşı deneme amaçlı ilk sağlık çalışanlarına yapıldı. DSÖ açıklamasına göre aşının 2021 yılı ortasını bulacağı söyleniyor. Bizde ülke olarak 3. Fas aşıda sağlık çalışanlarına yapmaya devam ediyoruz. Umarım yılbaşında çok iyi neticeler alıp. Daha fazla kayıp vermeden kurtuluruz inşallah.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR