Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Fatih Projesi

Fatih Projesi

Okulumuz Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bu senenin başında Fatih Projesi-Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursu açıldı. Ben son kurs olan 692 Nolu Kursa katıldım
Verimli geçti. Bu kursu bize veren Mahmud Şevket Paşa İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Fatih Formatörü
Seyid Eser Beye teşekkür ederim.
 İlk gün bize şunları söyledi: Arkadaşlar, bu projenin gayesi, öğrenciler arasında eğitimde fırsat eşitliği sağlamaktır. Öğrencilerin eline tablet verilecek.  Merkezde ve kırsal kesimde okuyan öğrenciler aynı imkâna sahip olacaktır. Bilgi teknolojisinden herkes faydalanacaktır. Mesela beton karışımı nasıl olur? İnternete girildiği zaman bu bilgiye erişmek mümkündür. Önceden bir mühendise sorulurdu. Şimdi ise sormaya gerek yok. Gir internete bu bilgiye ulaşırsın. Bu proje Ulaştırma Bakanlığı ile işbirliği yapılarak hazırlanmıştır. Şimdiye kadar 583 000 tahta yerleştirilmiştir.  Öğretmen kılavuz olacak.
Kitaplar ihtiyaca göre güncelleştirilecektir. 110 merkezde kurs verilmektedir. Fatih projesi ile yeniçağ açılıyor. Öğrenmek istediğimiz her şey parmaklarımızın ucundadır. Bu proje elektrik kütüphane oluşturulmadığından Portekiz de başarıya ulaşmamıştır. Öğrencinin kendi hızına göre öğrenim sağlanmış olacaktır. Bu sebeple öğretmenler bu hususa dikkat etmeli…
Kurs başarı ile sonuçlandı. Bu konuda bilgimize bilgi kattık. Uygulama ile inşallah pekiştireceğiz. Nereden nereye geldik. Kara tahtadan akıllı tahtaya geçtik. Şimdi karşımızda yeşil tahta, beyaz tahta ve akıllı tahta vardır. Flaşlarımızdaki konumuzla ilgili bilgileri akıllı tahtadaki belgelerimize atıyoruz ve dersimizi işliyoruz. Yeşil tahtayı ve beyaz tahtayı da kullanıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin eline tabletleri verdiği zaman akıllı tahtadan azami derecede faydalanmış olacağız.                                                               
 Bir toplum sürekli kendini maddi ve manevi alanda yenilemeli, rehavete kapıldığı an duraklama, gerileme ve yıkılma gerçekleşir.  Osmanlı devleti gibi devletlerin yıkılmasının sebebi budur. Osmanlı’da batılılaşma başladığı günden beri batılılaşma adına manevi alanda tahribat devam etmektedir. Bunun önlenmesi için gereken tedbirler alınması gerekir; çünkü tek yönlü bir toplum ayakta kalamaz, sürünür. Sürünmekle de bir yere varılmaz.
 Kur’an-ı Kerimde şöyle buyrulur: “Şimdi  (düşünün bakalım), yüzüstü kapanarak yürüyen mi (varılacak) yere daha erişir, yoksa doğru yolda düzgün yürüyen mi?”  (Mülk:22)
 ODTÜ olayları ortaya koydu ki manevi alanda tahribat devam etmektedir. Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu Göktürk–2, Çin’deki Jiuquan Fırlatma Üssü’nden Türkiye saati ile 18.13’de uzaya fırlatıldığında ODTÜ karıştı. Niçin karıştı? Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin ODTÜ’de yuvalanmış sol kesimin zihniyetine ters düşmeleridir. Batı’da olduğu gibi Türkiye’de kültür birliği olsaydı Göktürk–2 Fırlatıldığı zaman ODTÜ rektörlüğü ve öğrencileri olayı dev ekranlardan seyreder ve daha neler yapılabilir diye kafa yorarlardı.
 Bakın ODTÜ’de okuyan ve ismini vermeyen bir öğrencinin Sayın Başbakan’a yazdığı mektupta ne diyor: “Eylemlerindeki amaç, seslerini duyurmak, demokratik haklarını kullanmak değil, böylesi öğrenci eylemleriyle Sosyalist bir dünya inşa edene kadar ayakta kalabilmek. Bütün dertleri budur. Onlara göre, kafalarındaki ütopik dünyaya ait olmayan herkes ötekini, yani gericiliği ve faşizmi temsil etmektedir. Yazılı, sözlü ve yeri geldiğinde fiziki olarak mücadele edilmelidir. İstiyorlar ki, kendileri okulda her istediklerini yapsın, istedikleri kişiye ve düşünceye saldırsınlar, ama ne okuldaki güvenlik ne de polis okula girip onlara müdahale etmesin. Okulumuzda işlerine gelen her şey serbest ve istemedikleri her şey yasaktır. Kendi propagandalarını yapmak adına bazen yemekhaneyi işgal etmekten çekinmemektedirler. Bazı öğrencilerin gayri ahlaki davranışları yüzünden zaman zaman kütüphanede ders çalışmak bile güçleşmektedir. Okulda PKK ve Sosyalizm propagandası yapmak, gayri meşru ilişki yaşamak, alkol kullanmak tamamen ve sonuna kadar serbesttir. Okul yönetimi bunlara göz yummakta ve disiplin yönetmeliğini uygulamaya koymamaktadır. Bu yüzden ODTÜ’de okuyan her öğrencinin bunlara maruz kalma ihtimali bulunmaktadır. (7 Aralık 2012)
 Sonuç olarak diyoruz ki; Fatih Projesi yanında Akşemseddin Projesi de hayata geçirilmeli aksi halde tek kanatlı kuş sürünmeğe mahkûmdur.4+4+4 projesi yeterli değildir; Akşemseddin Projesi de hayata geçirilmeli.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR