Adem Turan

Adem Turan

Farkındalıkların farkında olmak

Farkındalıkların farkında olmak

Mevsim ilkbahar olunca,

Çiçekler açar gonca gonca,
Doyum olmuyor bakınca,
Bir ömürsün ilkbahar.

 

Şairin dediği gibi ilkbahar mevsimi bir başka güzel, kendini diğer mevsimlerden öne çıkarıyor. Hele birde yeşilliği, çiçekleri, gülleri severseniz bambaşka bir dünya yaşarsınız.

Bu konuda Konya’da yaşıyor olmak, kendine münhasır güzellikleri tatmak, yeşile, enfes kokan çiçeklerin kokusuna doymanın hazzını anlatmakta kelimler kifayetsiz kalır.

Konya’mız,  Doç. Dr. Halil Ürün bey’in Büyükşehir  Belediye Başkanı seçilmesiyle  yeşil alan konusunda zirve yaparken, halefi olan Mustafa Özkafa  bey’de  daha da ileriye taşıyarak bu hususta öncülük yapmışlardır.

Bu arada Konya şeker’i unutmamak lazım. Hiç bir yerde olmayan ama Konya’mızda mevcut olan şehrin giriş yollarında çift taraflı ekilmiş olan çamlar ve diğer ağaçlar harikulade. İlimize hangi yoldan dahil olursanız olun, sizi ağaçlar, yeşillikler ve güller karşılar. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Bunları ekmek ayrı bir maharet, düzenli bakımını yapmak ayrı bir emek ve gayret istiyor. Herkesin eline, emeğine sağlık. Seyahat ederken trafik yoğunluğunun tavan yaptığı şu günlerde, onları seyretmek insana huzur ve neşe bahşediyor.

Yine Konya’mızın gururu olan Sağlık Bakan’ımız;  Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından 1500 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen araştırma raporuna göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yüzde 48 oy oranı ile Türkiye'nin en güvenilir insanı oldu.

Gururlandığımız diğer bir husus ise; Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı, Konya'nın, 550 kilometrelik bisiklet yoluyla New York'tan sonra dünyanın en uzun bisiklet yoluna sahip ikinci şehri olduğunu beyan etmesi oldu.

Velhasıl, Kadim başkent ve Mevlana diyarı Konya’mızda yaşamak bir ayrıcalık olduğunu anlıyoruz. Öyleyse bunun farkında olmak ve bu güzel şehri bir başka sevmek elzem olsa gerek.

 Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR