Elif Eken

Elif Eken

Erkek çocukları ve aileleri

Erkek çocukları ve aileleri

Fıtri olarak nasıl kız çocukları babaya düşkünlerse, erkek çocukları da anneye bağlı ve düşkün oluyorlar. Babalarının tavır ve davranışları çocukların sınırlarının nerede durup nerede başlayacağını belirliyor. Babalar hem erkek çocukları hem de kız çocukları için cinsiyet rollerinin benimsenmesinde önemli rol oynuyorlar.

**

Yapılan araştırmalar babanın anneden farklı olarak, çocuğun cinsiyetine göre davranmayı daha çok başardığını göstermekte.

Bir baba erkek çocuğuna nasıl davranmalıdır? Hem sözel hem davranışsal olarak çocuğa sevgisini hissettirmelidir. Seni seviyorum, benim için değerlisin.

 

Gibi cümleler çocuğun öz güvenini de büyük anlamda desteklemektedir. Babalar çocukları için sürekli meşgul ve yorgun olmamalı çocuklarına özel zaman ayırmalıdırlar.

**

Babalar anneye sevgilerini göstermeli, fikrini önemsemelidir. Çünkü çocukların zihninde anne ve babalarının ilişkileri hızlıca yer etmektedir.

*

Babalar çocuklarıyla korkuya dayalı bir ilişki kurmamalıdır. Baba elbette kurallarından ödün vermemelidir. Babanın yaklaşımı kız çocuğu ve erkek çocuğuna farklı öğretiler sağlamaktadır.

**

Kız çocuğu için erkek arkadaş gelecekteki eş seçimi için yol gösterici olurken, erkek çocukları için sorumluluk, sosyal çevre, toplumsal roller, kadına verilen değer ve gösterilen saygının öğreticisi olurlar. Baba çocuğa arkadaş değil ebeveyn olmalıdır.

**

Kardeş ya da akran kıyaslamaları yapmamalıdır. Baba ile uyku öncesi yapılan sohbetler, çocuğun duygusal zekasına katkı sağlar. Uyku sürecinde babanın eşlik etmesi, baba ile çocuk arasında iletişimi güçlendirir.

**

Neden anneler erkek çocuklarına daha düşkündürler? Bence bunun en büyük sebebi ileride bana baksın zihniyetine sahip olan anneler daha düşkün oluyor gibi. Bundan mütevelli de bana bağlı olsun istiyor anne.

**

Bir yandan çok aktif olsun isterken bir taraftan da benden çok uzaklaşmasın diyor. Erkek çocuğunu adamdan sayarak büyütmek çok çok önemli.

**

Varlığını ve birliğini kabul etmek ev içerisinde sorumluluklar vermek ilerleyen hayatı boyunca yaşamı devam ettirebilmesi ve bir evin sorumluluğunu alabilmesi adına çok önemli. Geleceğin babalarını yetiştirdiğimizi unutmamalıyız.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Elif Eken Arşivi
SON YAZILAR